Предприятието Балканкар Заря, което е специализирано в производство, ремонт, сервиз

...
Предприятието Балканкар Заря, което е специализирано в производство, ремонт, сервиз
Коментари Харесай

По-високите приходи пришпориха печалбата на Балканкар-Заря

Предприятието " Балканкар Заря ", което е профилирано в произвеждане, ремонт, сервиз и търговия с джанти и други съставни елементи за кари и друга подемнотранспортна техника, регистрира растеж както на общите доходи от продажби за полугодието, по този начин и при продажбите на продукция, които са в размер на 8.41 млн. лв..

" Балканкар Заря " продава изделията си главно на пазарите в Европейския съюз и в Азия. Като цяло износът й понижава, като повода е конкуренцията на китайските производители на колела. В Европа пък продажбите са според от положението на водещите стопански системи в района - Германия и Италия. 

Общите разноски на групата също се усилват до 6.97 млн. лв.. Този растеж идва от множеството изхарчени средства за материали, което е разследване от повишение на производството и на по-високите цени на суровините. Нараснали са и харчовете за външни услуги и за хонорари на служащите.

" Балканкар Заря " има 51% от капитала на " Балканкар Руен " - Асеновград (със същия предмет на активност като компанията майка) и 99.98% в " Заря Инвест " АД - София.

Повишението на приходите от активността води и до по-висока облага. В края на юни тя е в размер на 1.98 млн. лв. при 301 хиляди лв. година по-рано.

Рисковете за компанията са свързани с търсенето на продукцията й, което пък зависи от търсенето на индустриални, строителни и селскостопански машини.

Предвид мащабите на това произвеждане, то е обвързвано и с нуждата от поддържане на огромни по размер материални ресурси, с точно обмисляне на продажбите, поръчките и доставките.

Основният бизнес риск за компанията обаче е обвързван с понижаване на платежоспособното търсене на продуктите и услугите, предлагани от компанията, което пък би довело, да вземем за пример, до неподходящо изменение на цените на крайния артикул.

Мажоритарният акционер в завода в Павликени е " КВК инвест " АД с дял от 88.83% от капитала. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР