Предприети са мерки за опазване на здравето на военнослужещите от

...
Предприети са мерки за опазване на здравето на военнослужещите от
Коментари Харесай

Военните от мисията на НАТО в Афганистан под карантина

Предприети са ограничения за запазване на здравето на военнослужещите от 40-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, които ще се включат в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “.

С цел недопускане на евентуално разпространяване на ковид от през днешния ден, 17 март, военнослужещите от контингента ще бъдат сложени под карантина във военно-почивната база в с. Рибарица, оповестиха от Министерството на защитата.

Европейски Съюз ще затвори външните си граници поради COVID-19

Окомплектоването на контингента, в това число и с персонален багаж, ще се реализира при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения в страната. Придвижването на военнослужещите от 40-ия контингент до военно-почивната база в с. Рибарица ще се извърши със длъжностен превоз на Въоръжените сили след стерилизация.

Осигурен е медицински екип за наблюдаване на контингента през целия интервал на карантината. Преди заминаването на военнослужещите за Афганистан в края на месеца те ще преминат през скрининг обзор и узаконяване на здравословното им положение.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР