Предприети са действия, с които БДЖ да подобри своето качество

...
Предприети са действия, с които БДЖ да подобри своето качество
Коментари Харесай

Представиха стратегията за развитие на БДЖ: Нови влакове, удобство за пътниците и споразумения с товарния сектор

Предприети са дейности, с които БДЖ да усъвършенства своето качество на превоза. Това заяви заместник-министърът на превоза Илия Илиев при представянето на пътната карта за развиване на железниците.

Очаква се, че до края на септември образът на българските железници ще бъде нов. Илиев добави, че една от задачите, е по-добра хигиена и поголямо улеснение на пасажерите. Предвижда се тези усъвършенствания да бъдат забележими още от март месец. Експериментално са инсталирани антиковид седалки в спални вагони, като задачата е, в случай че те са ефикасни, да бъдат инсталирани във всички вагони.

Предвижда се след спомагателни разбори от специалистите на местата, където са планувани почистванията, да бъде взето решение дали да се ускори личния състав или част от активността да е на външни компании. Относно товарите, от 2017 година те нарастват от 6200 до малко над 7000 млн. тона през предходната година.

От съвета на шефовете обявиха още, че имат прогнози за облаги, само че формалния бюджет ще бъде показан другата седмица. Допълниха още, че е значимо да се усили транспортния дял и това да увеличи конкурентоспособността на българските железници, само че не по отношение на частните превозвачи, а по отношение на автомобилните.

Неща, към които БДЖ се стремят, са добра система за достъп и разширение на тол системата. Според съвета, бъдещето на БДЖ е обвързвано с това то да не бъде обсъждано като независим превоз, а да бъдат реализирани съглашения с пристанища и товарници, като обсега на товарните железници да ги доближава.

Независимо от положението на пътната инфраструктура, се чака пасажерите на БДЖ да пътуват с един час по-малко от Бургас до София през Карлово, след сполучливо пробно пътешестване, което сочи, че намаляването на продължителността на пътуването е допустима.

Работи се по две стратегии, които са част от вложенията в инфраструктурата – оперативна стратегия пътна инфраструктура и механизъм обвързвана Европа. Целта е понижаване на загубите от бюджета и възстановяване на качеството на превоза. По думи на Григоров от съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ ", ще се реализира бизнес стратегия за 5 годишен интервал, в която ще се направи пресмятане на вложенията.

За БДЖ са планувани значително средства от Плана за резистентност, и в случай че той бъде утвърден, че чака коренна смяна в българските железници.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР