Предприемчив германец създаде първият в света хотел за любителите на

...
Предприемчив германец създаде първият в света хотел за любителите на
Коментари Харесай

Вкусни сънища

Предприемчив немец сътвори първият в света хотел за феновете на наденици и салами. Месарят от малко градче в Бавария е обзавел всяка заставам в друг жанр. А гостите даже получават безвъзмездни консерви.

Любители на обичайните немски " вурстчета " има в редица непознати страни. Клаус Бьобел от немското градче Георгенсгмюнд, който е притежател на компания за произвеждане и продажба на месни произведения, е основал неизмеримо място за срещи на буйните фенове на " колбаса ". Предприемчивият месар е разкрил хотел в възхвала на колбасарското изкуство.

По стените на " колбасарския " хотел висят огромни ножове с чудесно наточени остриета, които сочат на посетителите пътя към на тяхната стая. Стените и таваните на стаите са облицовани с тапети, на които са изобразени всевъзможни типове салами. Всеки подробност от мебелировката е изискан в същия жанр: даже сапунът в баните припомня по цвят и форма за късче колбас.

BB&BB – „ Böbel Bratwurst& Bed and Breakfast " – това е цялостното име на паметния към този момент хотел. Първата писмен знак " Б " /на латински В/ сочи първата писмен знак от семейството на притежателя, а втората писмен знак " Б " - насочва към немската дума Bratwurst, т.е. пържена наденичка. Третата и четвъртата букви отбелязват необятно публикуваното британско редуциране за Bed and Breakfast, което в дословен превод значи " легло и закуска ".

Дизайнът на всяка една от стаите е друг. В една от тях стените са украсени със фотоси на месни консерви, създадени в разнообразни елементи на света. Фотографиите не са доста, само че сбирката непрекъснато се обогатява. Именно с тази цел гостите на " колбасарския " хотел получават гратис месни консерви - изискването е да ги отнесат в родината си или когато пътуват някъде другаде по света, да ги снимат и да изпратят фотографията в хотела.-->
 хотел ThinkStock/Getty Images
Бизнес с обичаи

В друга от стаите гостите могат да се срещнат с в детайли изложение на процеса за произвеждане на наденички . Писмената информация е допълнена от нагледни принадлежности - херметично запечатани в пластмасови опаковки съставки на продукта в разнообразни стадии на приготовлението му. В друга една стая пък гостите могат да открият предписания за разнообразни типове колбас.

Тази " месна " хармония може би не е по усета на всекиго. Да не приказваме пък, че вегетарианците да вземем за пример по начало не биха могли да се числят към приятелите на хотела. Клаус Бьобел не се смущава от това. Той искрено признава, че концепцията му няма по какъв начин да се хареса всекиму. " Моделът на моя бизнес залага на разликите. На някои моят хотел на часа ще им хареса, а други просто в никакъв случай няма да се отбият тук ", споделя той.

Клаус Бьобел е на 48 години. Неговият хотел е ситуиран до фамилния магазин за месни произведения, открит още от неговия дядо. От хотелски бизнес се е издържала още баба му. С течение на времето остарелият хотел почнал да запада, наложило се да се направи главен ремонт. И тогава Клаус Бьобел вложил 700 хиляди евро, с цел да трансформира някогашната селска гостилница в актуален хотел в " месарски жанр ". Зад този автентичен бизнес модел стои освен любовта на майстора към занаята му, а и стремежът да удържи в жестоката конкуренция със супермаркетите. Освен хотела, предприемчивият немец предлага визити на своя месарски завод, курсове по произвеждане на салами, както и онлайн продажби.
 хотел ThinkStock/Getty Images
Времето ще по каже зали " колбасарският " хотел на Бьобел ще има триумф. По Коледа обаче всички стаи са били заети.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР