Предприемаме действия за справяне със сивия сектор и нерегламентираните превози

...
Предприемаме действия за справяне със сивия сектор и нерегламентираните превози
Коментари Харесай

Николай Събев ще бори сивия сектор и нерегламентираните превози в автомобилния транспорт

Предприемаме дейности за справяне със сивия бранш и нерегламентираните транспорти в автомобилния превоз. По всеки постъпил сигнал ще се работи взаимно с Националната организация по приходите. Това разгласи министърът на превоза и известията Николай Събев по време на полемика за визията за развиване на публичния превоз 2022 - 2027 година
Другата седмица стартира работа експертен съвет, чиято първа стъпка е да синхронизира разписанията сред всички типове превоз. Съветът ще взема решение и краткосрочните проблеми на превозвачите.
Участниците във форума се сплотиха към предлагането на министър Николай Събев, че най-важната стъпка е да се синхронизират разписанията сред всички типове превоз.
" Необходимо да бъде построен напълно нов модел за междуселищните транспорти на пасажери. Автобусните превозвачи и железопътните транспорти на пасажери не би трябвало да работят в конкурентна среда, а в една верига, тъй че да са от изгода на хората, само че и превозвачите да имат икономическа полза от това ", сподели министър Николай Събев.
" Има села, които не се обслужват от публичен превоз. Не можем да допуснем това. Държавата би трябвало да подсигурява подвижност на популацията във всяка една точка в страната ", безапелационен бе Николай Събев.
Участие в полемиката взеха представители на виновните държавни институции, депутати, Националното съдружие на общините в Република България, автобусния отрасъл, синдикати и неправителствени организации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР