Предприемачите са не само основатели на компании, които се стремят

...
Предприемачите са не само основатели на компании, които се стремят
Коментари Харесай

Четири неща, които родителите на успели деца не им казват

Предприемачите са освен създатели на компании, които се стремят да осъществят облаги, написа в CNBC Марго Мачол Бисноу, публицист и специалист по родителските грижи. Те са издръжливи, работливи хора, които стартират нещо, които измислят хрумвания и ги осъществят и които трансформират пристрастеността си в планове.

Докато правела изследване за своята книга “Да отгледаш бизнесмен, ” тя интервюира 70 родители, които отглеждат доста съумели след това деца, за това по какъв начин са им помагали да осъществят фантазиите си.

Това, което открива е, че общуването играе огромна роля за бъдещата предприемаческа искра у децата. Ето четири изречения, които тези родители, в никакъв случай не са употребявали, когато децата им били дребни:

1. “Нямам ти доверие, по тази причина прегледах домашната ти работа и поправих грешките вместо теб. ”

Родителите натъртват на значимостта на отговорността и отчетността. Те желали децата им да поемат отговорност, да вземат решение проблеми, да се учат от грешките си и да бъдат по-уверени с напредването на възрастта.

Не става въпрос единствено за домашната работа обаче. Джон Ароу прекъсва висшето си обучение малко преди да се дипломира, с цел да основе Mutual Mobile – софтуерна компания, която е генерирала над 200 млн. $ доходи.

Когато бил в пети клас дружно със свои другари, написали учебен вестник, който се разпродал незабавно. Те обаче не ревизирали задоволително добре обстоятелствата. Директорът бил гневен, а приятелите му си имали проблеми със своите родители. Родителите на Джон обаче подминали това с усмивка и му споделили да си поправи грешките.

“Знаейки, че родителите ми биха ме подкрепили, даже и когато някой престиж е срещу мен, ме караше да поставям още повече старания, с цел да им покажа, че са прави да имат вяра в мен ", споделя Джон.

2. “Увеличаваме ти джобните, с цел да може да си купуваш каквото поискаш. ”

“Никога не раздавайте пари просто по този начин ", споделя на Бисноу един от бащите.

Родителите, с които тя е разговаряла, са от най-различни социално-икономически среди и са учели децата си да ценят парите. Дори и по-заможните деца е трябвало да се потрудят, с цел да разполагат с пари, които да харчат.

Найла Роджърс е създател на организацията Mama Hope. Когато била в гимназията, тя отпътувала за чужбина с класа й по френски език.

Вместо да заплати цялата сума майка й споделила, че тя би трябвало да проработи половината пари, които били нужни за пътуването. Без да има различен избор Найла гледала деца, косила дворове, разхождала кучета, давала уроци по плуване и въвеждала данни.

“Работех по 15 часа дневно, седем дни в седмицата, с цел да събера парите. До края на лятото имах задоволително пари, с цел да отпътува. Така стартира моят предприемачески път, ” споделя тя.

3. “Никакви следучилищни занимания, до момента в който оценките ти не се подобрят. ”

Много от родителите, с които беседва Бисноу не разбирали нещата, от които се вълнуват децата им, само че им предоставяли доста време, с цел да се занимават с тях.

Някои деца се занимавали със свои неща и били страхотни възпитаници. Други имали своята пристрастеност отвън учебно заведение и не се справяли толкоз добре с оценките. Въпреки това родителите им ги подкрепяли.

Джон Чу, шеф на продукции като " Crazy Rich Asians ", бил разпален по снимането на филми от втори клас. Неговите родители имигранти имали ресторант и се надявали, че той ще осъществя Американската фантазия, като се труди старателно, само че не се замисляли, че това може да стане посредством филмите.

В гимназията майката на Джон един път се разстроила от това, че той работи по видео вместо по домашната си работа. Той почнал да плаче и споделил, че това е нещото, което обича и с което желае да се занимава цялостен живот.

На идващия ден, когато го взела от учебно заведение, тя носела книги за постановка, които била взела от библиотеката. “Ако искаш да се занимаваш с това, изучавайки ги, бъди най-хубавият в него ”, споделила тя.

4. “Ще ти дам пари, в случай че изкарваш положителни оценки. ”

Като подрастващи бъдещите бизнесмени в никакъв случай не са учени, че задачата в живота е да бъдеш богат, а да бъдеш съумял, да се справяш добре, да се усъвършенстваш и да създадеш нещо ужасно.

Родителите схващат, че децата им в никакъв случай не биха били щастливи, в случай че се занимават с нещо, на което не се любуват и че в никакъв случай няма да стават по-добри в нещо, в случай че не работят непрекъснато върху него, както и че в никакъв случай няма да работят непрекъснато върху нещо, в случай че не им харесва.

Така те отглеждат деца, които влагат своята пристрастеност в бизнеса си и основават по-добри артикули и услуги. Децата имат вяра, че по всяка възможност парите ще дойдат по-късно. И даже да не е по този начин, отново е по-добре, в сравнение с да работят интензивно върху нещо, което ненавиждат.

В резултат на това те израстват с възприятието за цел и желанието да трансформират света.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР