Предприемачи пуснаха сглобяеми къщи на промоция за Коледа, показа проучване

...
Предприемачи пуснаха сглобяеми къщи на промоция за Коледа, показа проучване
Коментари Харесай

Сглобяеми къщи на промоция за Коледа

Предприемачи пуснаха сглобяеми къщи на промоция за Коледа, сподели изследване на „ Телеграф “. Между 20% и 15% от цената може да спестите, в случай че поръчате жилище от преспанели или с железна структура до Бъдни вечер. По-голямото понижение важи за къщи над 100 квадрата.

Около 340 евро на квадрат излиза модулен дом с преспанели. С 50 на 100 се подвига цената, в случай че желаете къщата да бъде с железна структура, която е и по-здрава. Това значи, че най-скъпият вид излиза към 500 евро, което е двойно по-евтино от тристаен панелен апартамент в столичния квартал „ Люлин “, разясниха специалисти.

И допълниха, че от средата на тази година имат повече запитвания поради повишаването на парцелите. Така за 23 800 евро може да имате нова сглобяема къща, изпълнена до запушалка. Допълнително се заплаща за ремонта вътре, както и за присъединението към ВиК и енергото. Преди да поръчате сглобяемо жилище, би трябвало да разполагате и със земя за строителство, прецизираха бизнесмени.

Около 8 дни е срокът, в който може да бъде построена сглобяема къща от 70 квадрата. Предприемачите дават опция да се заплати на части. Обикновено това става на три вноски – 10 % от общата стойност се дават като капаро, 70 на 100 – откакто е подготвен фундаментът и останалите 20 % – най-после.

Преди години банките не отпускаха заеми за сглобяеми къщи и това беше проблем, само че към този момент могат да се вземат заеми за тях при специфични условия. В множеството случаи парите се превеждат на траншове от банката непосредствено на компанията реализатор, като обезпечението е поземленият парцел, върху който ще бъде къщата.

Някои бизнесмени с офиси в София и Варна оферират и опция за бартер. Приемат се и коли против сглобяеми къщи. Сред офертите е да предложите кола или даже строителна техника за 30 000 лева, против което могат да ви изградят жилище от преспанели за тази стойност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР