Предприемачът и основател на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин

...
Предприемачът и основател на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Пригожин призна: САЩ искат да спрат парите към Вагнер

Предприемачът и създател на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че неговата ЧВК се сблъсква с съпротива и опити за понижаване на финансирането, заяви пресслужбата на предприемача.

Според него Съединени американски щати " по никакъв метод " не могат да " изместят " ЧВК " Вагнер " от Африка. Според предприемача обаче в Руската федерация се води " сериозна битка ", целяща да накара компанията да напусне африканския континент.

Както отбелязва Пригожин, " доста хора не харесват " обстоятелството , че Руската федерация може да води " своя лична самостоятелна политика ". В тази връзка предприемачът показва, че " има сериозна опозиция и в това число опити за понижаване на финансирането ", с цел да не може да поддържа групите на Вагнер в Африка.
 ISW: Пригожин принуди съветските военни да признаят
ISW: Пригожин принуди съветските военни да признаят " Вагнер "

Путин е изправен пред алтернатива

По-рано бе обявено, че американските управляващи са обезпокоени от възходящата интензивност на частната военна компания " Вагнер " в Европа и Африка .

Преди това държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че активността на ЧВК " Вагнер " в Африка излага на заплаха миротворците и чиновниците на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР