Предпразнично ГЕРБ и БСП влязоха в остър спор защо страната

...
Предпразнично ГЕРБ и БСП влязоха в остър спор защо страната
Коментари Харесай

Орешарски е причината да сме осъдени за 24 млн. лв за Дунав мост 2, според ГЕРБ

Предпразнично ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в изострен спор за какво страната ни бе наказана да заплати 24.5 млн. лева от Международния трибунал в Париж.

В четвъртък стана ясно, че Международният трибунал в Париж осъди България да заплати в допълнение 24.5 млн. лева на строителя на Дунав мост 2 – испанската FCC Construccion.

Според ГЕРБ повода за това е декларираната рекламация за погашение на спомагателни близо 10 млн. евро, защото съгласно компанията страната се е забавила да обезпечи учредяването на концесия за рандеман на инертни материали, които да послужат за построяването на диги на прилежащата инфраструктура на „ Дунав мост “ 2.

„ Нито по българското законодателство, нито по контракта страната има сходен ангажимент. Въпреки това обаче, в свое писмо до шефа на компанията от 5 август 2014 година, вицепремиерът на държавното управление „ Орешарски “ - Даниела Бобева, вероятно не от свое име, признава претенцията към българската страна в размер на 10 млн. евро “, означи депутатът Александър Ненков от трибуната.

По думите му тогавашното държавно управление „ безусловно необяснимо “ е признало дълга, а в решението си арбитражният съд се базира точно на това писмо.

От Българска социалистическа партия дадоха отговор, че за следващ път ставаме очевидци на това по какъв начин настоящето ръководство, в лицето на ГЕРБ, е на ниска цена на брашното и скъпо на триците.

"За следващ път виждаме по какъв начин се леят крокодилски сълзи за 20 млн. лв. по арбитражно дело, изгубено от България и се не помнят 600 млн. евро, изгубени от страната ни, поради недълновидното решение на ГЕРБ да приключи АЕЦ „ Белене ", съобщи социалистът Таско Ерменков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР