Предпоследният ден от предсезонните тестове във Формула 1 беше белязан

...
Предпоследният ден от предсезонните тестове във Формула 1 беше белязан
Коментари Харесай

Фетел постави рекорд в Барселона в поредния ден от тестовете във Формула 1

Предпоследният ден от предсезонните проби във Формула 1 беше белязан с рекордно достижение на Себастиан Фетел на пистата " Каталуня " край Барселона. Пилотът на " Ферари " усъвършенства с повече от секунда неофициалния връх на трасето, записвайки резултат 1:17.182.

Постижението на Фетел беше с най-новите смеси на " Пирели " хиперсофт, които са и най-меките. Те са нови за сезон 2018.

За първи път от началото на тестванията през 2018 година водачите съумяха да карат при положителни условия, без мощен вятър и при по-високи температури, което докара и до по-добри резултати. Освен това множеството тимове натовариха техниката на най-много.

" На този стадий от тестванията резултатите към момента не са толкоз значими. Според мен е от голяма важност, че SF71H е бърз болид, който е и доста устойчив. Все още имаме какво да свършим преди първото съревнование за сезона ", сподели Фетел, който кара за последно в тестванията.

The penultimate day of #F1Testing@Circuitcat_eng finished!
Check it out today's final results... #Fit4F1https://t.co/5EmWrudp9ipic.twitter.com/itQptcmkBf
— Pirelli Motorsport (@pirellisport) March 8, 2018

Той завъртя общо 188 обиколки, или 875 километра за деня. Германецът направи симулация на съревнование, както и поредност от дълги серии обиколки с друго количество гориво.

От " Ферари " ревизираха и темпото на своя водач при придвижване зад различен болид на пистата. 187 обиколки пък направи Макс Верстапен, който обаче имаше разична стратегия. Асът на " Ред бул " даде девети резултат с гумите софт, само че изследваше аеродинамични детайли и разнообразни настройки на окачването си.

Двамата водачи на " Мерцедес " Валтери Ботас и Люис Хамилтън си поделиха по една сесия, като общият им брой обиколки беше по-малък от този, който Фетел направи. Финландецът, който караше сутринта направи 97 обиколки и реализира най-хубавия си резултат с гумите медиум – 1:19.532.

Световният първенец Хамилтън също се концентрира над дългата серия от обиколки. Той приключи с 84 тура и резултат 1:19.296 (гуми медиум).

 Люис Хамилтън се концентрира върху дълги серии от обиколки с доста гориво.
© Reuters

Люис Хамилтън се концентрира върху дълги серии от обиколки с доста гориво.

Освен " Ферари ", доста огромен брой обиколи направиха още водачите на " Хаас " Кевин Магнусен (153) и Пиер Гасли с " Торо Росо ". Датчанинът беше с втори резултат след Фетел, само че на 1.1 секунди с гумите суперсофт (третите по твърдост), а Гасли – трети с хиперсофт.

За първи път от началото на тестванията екипът на " Макларън " нямаше проблеми. Щофел Вандорн, който беше в кокпита съумя да направи 151 обиколки, а най-хубавият му резултат беше 1:18.855 (гуми хиперсофт). Белгиецът изостана с малко над секунда и половина от Фетел.

" Денят беше доста работлив за нас, откакто направих доста обиколки. В утринната сесия работихме над настройките и това по какъв начин се държи колата с другите видове гуми ", сподели Вандорн.

 Щофел Вандорн.
© Reuters

Щофел Вандорн.

Пилотът на " Макларън " съумя да направи и симулация на съревнование след обедната пауза.

В тестовия ден бяха засечени и оптималните скорости, които развиват водачите. Болидът на " Мерцедес " стигна 332.3 км/ч, с два по-бързо от " Форс Индия ", който също е задвижван от мотор на немския тръст.

Най-високата скорост, която Себастиан Фетел разви на пистата беше 327.2 км/ч, до момента в който най-ниското достижение беше на " Макларън " – единствено 315.7. Дори моторът на " Хонда " в болида на " Торо росо " доближи 324.3 км/ч.

В петък следва последният ден от предсезонните тествания във Формула 1.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (203)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР