Предполагам, че за Великден цените на горивата на бензиностанциите ще

...
Предполагам, че за Великден цените на горивата на бензиностанциите ще
Коментари Харесай

На какви цени ще зареждаме гориво през празничните дни

Предполагам, че за Великден цените на горивата на бензиностанциите ще останат на равнищата, които следим и в този момент. Имаше едно повишаване на петрола от 10 $ през последните дни, което се дължеше на редуциране на добивите от страна на ОПЕК+, само че се надявам, че това нарастване на суровия нефт ще се отрази на цените след празниците. Поскъпването ще бъде в границите на жълти стотинки. Такова не сме виждали през последните месеци. За последните шест - както бензинът, по този начин и дизелът са поевтинели с 15-18%. Това разяснява пред bTV Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.



Има минимална наклонност на поевтиняване на дизела, само че неговата цена беше по-висока спрямо бензина. В Европа потреблението на дизела изключително при тежкотоварния превоз е по-високо. Бензинът е задържал цени, които са изцяло съответни. У нас цените на горивата са доста по-ниски в сравнение с в Европейски Съюз. Пазарът към този момент привикна с войната в Украйна. Динамиката при цените през последната година се дължи на геополитическите събития. Така ще бъде и през идващите години, уточни още той.

Глобите, които бяха наложени на " Лукойл ", към момента не са платени. Не виждам причина глобите да трансформират нещо на пазара на горива, съобщи Бенчев. Той чака пазарът да остане постоянен до края на годината.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР