Предполагам, че всеки един от вас знае, че ходенето е

...
Предполагам, че всеки един от вас знае, че ходенето е
Коментари Харесай

Защо е толкова важно да се движим повече

Предполагам, че всеки един от вас знае, че ходенето е здраве, само че все пак избира да се придвижи с персоналния си автомобил, в сравнение с със личните си крайници. Темата през днешния ден е обвързвана с изгодите от ежедневното вървене. Какви са здравословните преимущества от него?

Укрепва сърцето
Нужни са ви най-малко 30 минути вървене дневно, с цел да усетите усъвършенстване в работата на сърдечно-съдовата система.

Засилва имунната система
Редовното придвижване понижава риска от болести.

Помага при контрола на тежестта
Ако желаете да свалите непотребните мазнини, би трябвало да изгаряте към 600 калории повече, в сравнение с сте консумирали. Може би най-лесният метод да извършите това е посредством по-активно потребление на краката си. За 30 минути при  добро движение е изцяло допустимо да изгорите към 150 калории.

Изключително потребно е за възрастните хора
Активният метод на живот подкрепя мозъчната активност.

Стимулира и укрепва костите
Ежедневното вървене усилва плътността на костната система и защищава от развиване на остеопороза.

Тонизира мускулатурата
Особено при накривен път, мускулите на краката са извънредно дейни.

Повишава равнищата на Витамин D
През летния сезон придвижването и излагането на слънчева светлина са извънредно потребни при синтезирането на това хранително вещество.

Зарежда с сила
При вървене се ускорява циркулацията и снабдяването с О2 до всяка една клетка, което ще ви накара да се чувствате доста по-живи, енергични и щастливи.

Какво чакате?
Възползвайте се от най-достъпния и елементарен метод за поддържане на деен метод на живот. Не споделям, че това е задоволително, само че е едно положително начало. Разбира се, след избран интервал от време, прибавянето на друга спортна активност ще усили здравословните преимущества изброени нагоре. Живейте интензивно и бъдете ПО-ЗДРАВИ!

Автор ~ , фитнес инструктор в Spark Sport & Social Club

Картини ~ Warren Keating

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР