Здравето наистина е най-ценното богатство, което притежаваме. За съжаление, често

...
Здравето наистина е най-ценното богатство, което притежаваме. За съжаление, често
Коментари Харесай

Ползите от груповите тренировки

Здравето в действителност е най-ценното благосъстояние, което притежаваме. За страдание, постоянно осъзнаваме тази истина единствено в моментите, в които се усещаме зле. А е толкоз елементарно да вършим по нещо малко всеки ден, с цел да запазим здравето си. Това малко нещо постоянно може да бъде някаква физическа интензивност. Движението е това, което освен ни прави по-издръжливи физически и душевен, само че ни носи и наслада. Мнозина ще отрекат това изказване, само че спрете за миг и си спомнете за детството (преди мобилните телефони). Кои бяха обичаните ви игри? Груповите, нали? Те включваха бягане, скачане, катерене нагоре-надолу. Като тинейджъри, евентуално, също сте предпочитали груповите интензивности. Дори като възрастни дейните мероприятия са много по-интересни с другари, в сравнение с в случай че сме сами. Ежедневието ни обаче, мощно лимитира тези срещи и ние елементарно се отхвърляме от придвижването, даже когато знаем, че то е положително за нас. Но има и опция - спортуването в група ни дава отлична опция за обществени контакти и придвижване.

Груповите занимания съставляват подготовка на група хора под управлението на сертифициран инструктор. Те могат да бъдат най-различни – кардио тренировки, тренировки за еластичност или устойчивост, силови тренировки, танци и други Всеки може да открие своят вид подготовка, стига да я потърси в клубовете и студиата към себе си.  

Груповите занимания имат редица преимущества пред независимото трениране у дома или във фитнес залата.

На първо място е, че тренировката се организира в подобаваща и безвредна среда под наблюдението на дипломиран инструктор. Упражненията са поднесени в вярната поредност и тяхното осъществяване може да бъде поправено, тъй че трениращият да доближи оптималното си мускулно натоварване. Инструкторът е там, с цел да дава отговор на въпроси и да дава противоположна връзка, опция, която доста хора не употребяват задоволително. Тренировките са планувани два или повече пъти седмично, което открива темп на неизменност и води до реализиране на по-добри резултати, в сравнение с независимата работа. Към групата могат да се причислят даже начинаещи и да са спокойни, че няма да си нанесат някоя контузия.

В процеса на извършения рано или късно всеки трениращ стига до един доста значим миг – отегчението. Упражненията са познати, към този момент стават даже досадни и лека бавно времето, което отделяме за тях у дома понижава. Тренирането в група много дейно се бори с този минус – 60-те минути, които ни се костват извънредно доста време у дома, минават бързо и занимателно. Треньорът може да форсира или забави темпото на нормалната подготовка, както и да включи нови детайли в нея, които да я създадат напълно друга. Това слага нови условия пред трениращия и го карат да се развива. Обикновено, когато работим сами, ние заобикаляме неща, които ни затрудняват, не разбираме или считаме за безсмислени. Много постоянно това включва разгряването преди и/или разпускането след тренировката. А това са два наложителни стадия, без които не може да мине нито една групова подготовка.

Правилно плануваната и изпълнена подготовка включва разнообразни детайли в себе си – стречинг, кардио, силови извършения. От участниците не се желае да могат да съчетават тези детайли (както е при самостоятелното практикуване), а единствено да следват инструктора си, което прави тренирането доста по-лесно. Така и придържането към постоянен режим на придвижване за огромен интервал от време е доста по-лесно.

С времето, хората в групата се опознават и опциите за основаване на обществени контакти се усилват. Никога не знаеш кой се поти паралелно с теб, до момента в който не попиташ. Може да се окаже, че ползите ви съответстват, че имате общи познати или че споделяте една и съща визия за живота. Така спортуването ви дружно ще се окаже още по-приятно, а желанието да се откажете – по-малко.

И последно, в случай че нищо от горните не ви помогне, с цел да се присъедините към някоя група, помислете и за това: потвърдено е, че трениращите в група, реализират по-добри резултати, в сравнение с трениращите независимо. Сам по себе си, този мотив е задоволителен.

Автор ~ Гергана Радович, Мастер Ти-Тап треньор и експерт по човешки фактор

Източник ~ SPARK Sport & Social Club
Снимки ~ fitworks.com, corefitness1.com, drivenstrong.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР