Предполагам, че Румен Радев ще откликне на поканата да посети

...
Предполагам, че Румен Радев ще откликне на поканата да посети
Коментари Харесай

Инициативният комитет на Радев: Нямаше гафове, изказването за Крим беше единственият отговор

Предполагам, че Румен Радев ще откликне на поканата да посети Крим, само че тези решения са плод на сериозен разбор, сигурно ще бъде премислено. Радев сподели, че е един самоуверен човек, който застава начело. Това съобщи пред bTV Цветеслава Гълъбова, съпредседател na инициативния комитет, който издигна Румен Радев за втори мандат.

Относно изявленията на Радев за Крим, Гълъбова разяснява, че е това е бил единственият отговор на по този начин заложения въпрос по време на президентския спор. Според нея гаф по време на предизборната му акция не е имало.

„ Формално в действителност Крим е съветска. Анексията ѝ е противозаконна, това е ясно. България се е присъединила в глобите против Русия, само че официално Крим в действителност е под съветска власт сега “, сподели Гълъбова.

Според проф. Искра Баева е невероятно да има централизация на власт.

„ Ако сте чели Конституцията знаете, че пълномощията на президента са лимитирани и няма заплаха от централизация на власт”, съобщи тя пред Нова телевизия.

По думите й при настоящото систематизиране на силите в Народното събрание няма опция за еднолична власт. „ Мисля, че това говорене демонстрира горчивината от загубата. Опитват се да ни обяснят какъв брой ужасно ще стане, само че резултатите са категорични”, уточни тя.

По отношение на изборната интензивност Баева беше безапелационна, че: „ Малкият брой хора, отишли до изборните урни, се дължи не на президентските избори, а на парламентарните. Сега на балотажа е ниска изборната интензивност поради огромната разлика на първия тур”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР