Предполагаемият поръчител на атаката на летището в Кабул е бил

...
Предполагаемият поръчител на атаката на летището в Кабул е бил
Коментари Харесай

Байдън: До часове чакаме нова кървава атака срещу летището в Кабул

Предполагаемият гарант на офанзивата на летището в Кабул е бил погубен при американска военна интервенция. От Пентагона оповестиха, че при въздушен удар е премахнат и още един войник на терористичната организация " Ислямска страна - Хорасан ".

Американският президент предизвести , че в близкото денонощие се чака нова офанзива на летището в Кабул.

Евакуацията там продължава, само че поради заплахата от терористични набези доста страни оповестиха, че стопират да транспортират цивилни.

С офанзива с безпилотни самолети Съединените щати отвърнаха на удара. Ликвидиран е водач на крилото Хорасан на " Ислямска страна ". Предполага се, че той е поръчал кървавото нахлуване в Кабул.

Стрелба и през днешния ден отекваше край летището на афганистанската столица. Опасността от терористични набези в региона остава огромна.

За италианските военни това са последните афганистански бежанци, които изтеглят. Франция също стопира да транспортира цивилни. И английските военни направиха последната евакуация.

От 14 август 109 хиляди афганистанци са напуснали Афганистан.
Тези, които остават, от ден на ден затъват в неразбираемата финансова и политическа действителност в страната. Стотици стачкуваха пред Централната банка на Афганистан.

От съвсем 2 седмици банките не работят. Банкоматите от дълго време са изпразнени. Заплатите не се изплащат. Цените, обаче, не стопират да порастват.

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР