Предполагаемата картина на Джаксън Полък, открита у нас, има посвещение

...
Предполагаемата картина на Джаксън Полък, открита у нас, има посвещение
Коментари Харесай

Картината на Джаксън Полък, открита у нас, е била подарък за американска актриса

Предполагаемата картина на Джаксън Полък, открита у нас, има посвещение на гърба си за рождения ден на американската актриса Лорън Бекол. Това заяви представителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

За откритата картина се разбра във вторник след акция на ГДБОП и гръцките служби за битка с проведената престъпност под координацията на Европол.

Изготвените експертизи досега сочат, че стилът на изобразяване дава отговор на творчеството на известния художник, само че следва да се правят още оценки на платното.

„ Посветено на моята доста надарена и скъпа другарка Лорън Бекол, Честит Рожден ден “. Това написа на гърба на картината дружно с датата 16 септември 1949 година и автограф, заяви представителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Петрова посочи, че в началото е направена информация от двама специалисти от Националната художествена изложба, в това число специалист реставратор, която споделя, че по жанр, техника на осъществяване и художествена специфичност картината дава отговор на особеностите присъщи за живописта на Джаксън Полък от интервала 1945 година -1950 година

Експертите прецизират, че това е значим, само че не съдбоносен детайл към авторската идентификация. Според тях би било потребно да се направи разбор на свързвателя на боите, като това проучване изисква взимане на проба, което на този стадий е невероятно.

По време на акцията на ГДБОП в началото са арестувани няколко души, единият от които е българин. Няма данни творбата да е била категоризирана, нито да е била оповестена за търсене.

Прокуратурата нито удостовери, нито отхвърли информацията, че картината е била част от сбирка на бившиякомунистически румънски водач Николае Чаушеску.Десислава Петрова посочи само, чепо творбата има доста надписи и означения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР