Предоставянето на пчелен мед и биопродукти става задължително в рамките

...
Предоставянето на пчелен мед и биопродукти става задължително в рамките
Коментари Харесай

Предлагат медът да е задължителен в схемата „Училищен плод и мляко“

Предоставянето на пчелен мед и биопродукти става наложително в границите на схемите „ Училищен плод и мляко “. Това излиза наяве от проектопромени в Наредбата за използване на тези схеми. Общественото разискване на измененията продължава до 1 юни.

Близо 30 милиона лв. са парите, които годишно се отделят не за изхранване, а за основаване на потребни хранителни привички на децата. Според измененията към плодовете, зеленчуците и млякото се прибавят и пчелният мед и биологично създадените артикули - нещо, за което сектора упорства от дълго време.

Друга смяна планува унищожаване на процедурата за избор на снабдител от страна на образователните заведения. Предвидено е искащите да подават заявки за утвърждение напряко във фонд „ Земеделие “ като показват образователните заведения, за които аплайват за доставка на артикули.

Така от една страна ще се понижи административната тежест до учебните шефове, а от друга ще се предотвратят обстановките, в които заявителят е утвърден от образователното заведение, само че отритнат от фонда, тъй като не дава отговор на критериите за допустимост. Освен това ще се съкратят периодите за утвърждение на заявителите, което ще разреши навременно начало на доставките.

Промените са оповестени за разискване и всички заинтригувани страни могат да заявят мнение по тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР