Предоставените от Русия материали, свързани с катастрофата на малайзийския „Боинг“

...
Предоставените от Русия материали, свързани с катастрофата на малайзийския „Боинг“
Коментари Харесай

Русия обвини Холандия, че игнорира данни за сваления МН17

Предоставените от Русия материали, свързани с злополуката на малайзийския „ Боинг “ 777, полет МН17, през юли 2014 година, са пренебрегнати в окончателния отчет на Съвета по сигурност на Холандия.

Това разгласи в събота представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, ден откакто холандското държавно управление разгласи дружно с австралийското, че ще подведат под отговорност Москва за злополуката, при която починаха всички 298 души на борда.

Боингът, изпълняващ полет MH17 от Амстердам до Куала Лумпур, бе свален на 17 юли 2014 година над украинска територия, намираща се под контрола на проруски бунтовници.

Ръководеното от Холандия интернационално следствие заяви в четвъртък, че ракетата " Бук ", с която е свален самолетът, е принадлежала на съветската 53-а зенитна ракета бригада, основана край град Курск. Европейски Съюз и НАТО приканиха Русия да поеме отговорност, само че тя отхвърля каквото и да е присъединяване в свалянето на самолета и упреква за това Киев.

По този мотив Захарова разгласи в събота, че по молба на Холандия страната ѝ е разсекретила и предала на следствието техническите и конструкторските данни на ракетите от системата „ Бук “.

„ Освен това Русия изпрати първичните радиолокационни данни, имащи сериозно значение за следствието, тъй като не могат да се подправят и променят. Те изцяло изключват опцията за пуск на свалилата самолета ракета от територията, следена от опълченците “, означи говорителката на съветското Министерство на външните работи.

Според нея звучащите сега обвинявания по адрес на Русия свидетелстват за „ нежеланието на следствието съществено да преглежда предоставените от Русия материали, което още един път удостоверява извода за идеологическата устременост на търсенето на отговорните “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР