Предмети, принадлежали на покойния фронтмен на групата Куин Фреди Меркюри,

...
Предмети, принадлежали на покойния фронтмен на групата Куин Фреди Меркюри,
Коментари Харесай

Вещи на Фреди Меркюри отиват на търг

Предмети, принадлежали на починалия фронтмен на групата " Куин " Фреди Меркюри, ще бъдат подредени в галерия, която ще продължи месец, а след това ще бъдат препоръчани за продажба на аукцион, заяви ДПА.

Личните движимости са от обичания дом на Фреди Меркюри - Гардън Лодж в Кенсингтън, Западен Лондон. Изложбата ще бъде в интервала сред 4 август и 5 септември, а мотивът е 77 години от рождението на артиста.

Сред най-високо оценените предмети е имитация на короната на крал Едуард. Истинската корона ще бъде носена от крал Чарлз Трети по време на коронацията му тази година.

Прочутото покривало от изкуствена кожа, алено кадифе и кристали на Фреди Меркюри, основано от неговата другарка, дизайнерката Даяна Моузли, също ще бъде включено в изложбата и аукциона.

Наметалото и короната са носени от артиста по време на концерти като " Лайв Ейд " през 1985 година, както и при осъществяването на " God Save The Queen " по време на последното турне на групата през 1986 година

Очаква се цената на короната и наметалото да доближи 80 000 английски лири.

В изложбата и аукциона ще бъдат включени и непоказани до момента ръкопис на текста на " We Are The Champions " - една от най-известните песни на " Куин ". Ръкописът е на 9 страници, а предстоящата цена е сред 200 000 и 300 000 английски лири.

Текстът на " Killer Queen ", основно за групата парче - също се предлага за продажба и се прави оценка на 70 000 английски лири.

Якето на Меркюри от " Queen Magic Tour " бе изложено на " Julien`s Auction Music Icons " в Hard Rock Cafe на 16 май 2016 г в Ню Йорк
Снимка: Getty Images
Церемониалното военно сако на Фреди Меркюри, основано за артиста във връзка 39-ия му рожден ден и мил празненството в Мюнхен през 1985 година, се прави оценка сред 10 и 15 хил английски лири. Дрехата е от черна коприна и кадифе, с екстравагантни сребърни еполети и реплика на медали в стила на обложката на албума на Бийтълс " Sergeant Pepper ".

Колекцията от движимости на Фреди Меркюри до момента не е представяна пред аудитория.

Изложбата и аукционът са проведени от " Сотбис ".

След Лондон градовете, в които може да бъде прегледана, са Ню Йорк, Лос Анджелис и Хонконг.

Аукционът с най-високо оценените предмети ще е онлайн на 6 септември. На 7 и 8 септември ще бъдат идващите разпродажби - също онлайн. Първата дата е под надпис " Сцената ", а втората " У дома ".

Оливия Баркър, началник на " Сотбис " за Европа, сподели: " Фреди Меркюри водеше ефектен живот и артистичните моменти от него още вълнуват публиката. Музикалното му завещание ще живее постоянно. "

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР