Предложихме тази среща със съзнанието, че двете най-големи парламентарни групи,

...
Предложихме тази среща със съзнанието, че двете най-големи парламентарни групи,
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП сближават позиции при първия разговор за политики и мерки

Предложихме тази среща със съзнанието, че двете най-големи парламентарни групи, които излъчиха българските жители с вота си на изборите са натоварени с най-вече упования. И двете ПГ би трябвало да имат опция за разговор тук в Народното събрание на сходна обществена и открита среща и да търсят реализиране на значим консенсус по разнообразни цели и политики. Водени от разбирането, че е редно да приключим опълчването на предизборните акции и да се търсят благоприятни условия за търсене на консенсус организирахме тази среща и на декларираните от нас и вас благоприятни условия за търсене на баланс. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова при започване на среща с управлението на " Продължаваме промяната ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Готови сме в този състав пред вас хора с опит да водим разговор по избраните от вас като значими точки и политики, както и се надяваме, че сте се срещнали с нашите цели в нашата предизборна стратегия за ръководство, сподели Атанасова.

Присъединявам се към Вашия апел да почетем българският граничен служител на реда, който почина през вчерашния ден. От нас зависи да създадем всичко тази покруса да не се повтаря. Това сподели съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков при срещата с ГЕРБ, която се организира в Народното събрание.

Дойдохме тук за градивен разговор, като ни водят два правилото: обещанията преди изборите би трябвало да се извършват и след изборите, и вторият - да създадем всичко допустимо да намерим решения за българските жители, които са ни излъчили тук. В този смисъл, оставаме градивна съпротива. Това не е диалог за поддръжка на първия мандат, само че това, че сме тук, демонстрира, че желаеме да работим за същински решения за хората отвън тази постройка. Приоритетите ни са като за градивна съпротива, само че сме ги разделили на 4 съществени: увеличение на приходите, сигурност за бизнеса, антикорупционно законодателство, и външна политика.

Радвам се, че Кирил Ананиев е тук, с цел да приказваме за 3-те % недостиг, който е вероятен и при обществени заплащания. Няма по какъв начин страната да стои с бюджет от предходната година, тъй като цялата икономическа обстановка се трансформира. Не може МРЗ през 2021 година да е 710 лева, и да е същата през 2023 година

Затова апелирам да отделим време за обществените политики, фискалната дисциплинираност и помощите за бизнеса, които може да съжителстват без да пречат да недостига, прикани Петков.

Нека тематиката за бюджета да е в идната среща, когато нашият бюджетен екип може да води диалог, дано в този момент се фокусираме върху противоречивото от безспорното, отвърна Десислава Атанасова. Има политическа рецесия за решение, този диалог не е за поддръжка за държавно управление с първия мандат или за коалиция ПП-ГЕРБ; не сме с неверни усещания от тази среща. Струва ми се, че е значимо да намерим базов консенсус по другите точки, само че дано притеглим в него и сътрудници от другите парламентарни групи, тъй като Бюджет и антикризисни ограничения се одобряват с болшинство. Готови сме да приказваме и с Българска социалистическа партия, които също имат сериозна обществена стратегия. ГЕРБ е за увеличение на МРЗ, само че при изискване, че има явен план какво можем да си позволим през 2023, 2024 и 2025 година, като всичко е обвързано и с прогнозата на Българска народна банка, ЕЦБ, и на служебния кабинет. Този отговор минава през отстъпката за горивата - ние към този момент внесохме законопроект за понижаване на цената на горивата - тук също имаме допирни точки с вас; тематиката с електрическата енергия за битовите консуматори, - вие също желаете 250 лева на мегаватчас да бъдат свалени на 200 лева, тъй като това е по-добро предложение за българския бизнес. Увеличаване на данъчните облекчения за фамилиите с деца - това е ваша мярка, само че тя има нашата поддръжка, дружно да намерим законодателни решения тъй че българските млади фамилии да желаят да живеят, работят и раждат тук, в България.

За обучение, спорт и просвета също имате нашата поддръжка, също и за нарастване на учителските заплати, добави водачът на ПГ на ГЕРБ.

Относно регистрацията по Данък добавена стойност за предел от 100 хиляди лева при предходния парламент намерихме общо решение, в този момент сме съгласни и дружно да реализираме консенсус за ново нарастване на прага до 160 хиляди лева

Трябва да приказваме по тематиките за заплатите в бранш опазване на здравето, цената на газа, и тематиката за дефиницията за енергийна беднотия, добави Атанасова./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР