Предложихме програма за предоставяне на умни устройства за хора с

...
Предложихме програма за предоставяне на умни устройства за хора с
Коментари Харесай

Георги Георгиев връчи GPS устройства на деца със специални потребности и на хора с деменция

Предложихме стратегия за даване на умни устройства за хора с деменция и Алцхаймер, над 20 фамилии към този момент са се възползвали. След случая с изчезналия Сашко от Перник предложихме и Столичният общински съвет одобри в нея да включим и деца със специфични потребности, с цел да можем да сме потребни на повече деца в София. Това сподели ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС. Георгиев връчи GPS устройства на пет фамилии на деца със специфични потребности и на четири фамилии с възрастни хора с деменция. " Предстои да покажем, че програмата към този момент работи ", описа ръководителят на СОС и изясни, че устройствата устоят 24 часа. Дори и детето да не вдигне, има функционалност за високоговорител по този начин, че детето да чуе гласа на родителя.

Георгиев изрече своята признателност към родителите за силите и стоицизма, които демонстрират, като предложи в границите на няколко седмици да бъде направена още една среща с тях, с цел да дадат противоположна връзка за работата на устройствата. " Нека приемем другите деца на София. Това е наш човечен дълг към себе си, към техните родители и към тях самите. Крайно време е да се научим да приказваме за разликите и да не мислим, че това е персонален проблем на родителите ", прикани ръководителят на СОС. Георгиев акцентира, че е безусловно гратис използването както на устройствата по този начин и на мобилните данни, които поема Столична община. " Ние поддържаме и обичаме всички деца на София ", безапелационен е той и добави, че следва да се направи образование за прилагане на устройствата.

На въпрос на БГНЕС по какъв начин тъкмо работят устройствата Георги Георгиев изясни: " Устройствата доста наподобяват мобилния телефон. Смартустройствата, каквито постоянно родителите купуват за своите деца, в действителност са един интелигентен часовник, който има връзка с телефона, родителите смъкват приложение на телефона си, тъй че да могат да реализират връзка с часовника, като се обрисуват и зони за сигурност, при напускането на които незабавно се получава уведомление. Това е първа доста значима специфичност. "

По думите му доста от функционалностите са същите, които имат мобилните телефони. " Наред с това, обаче, има опция за телефонна връзка както от това устройство, по този начин и през другото, което е по-различно от часовника. То си има и SMS бутон. Има опция родителят да се обади на детето си, което даже и да не подвига, в действителност ще стартира да се чува гласът на високоговорител ", означи ръководителят на СОС и уточни, че това е добавената стойност, от която е доста впечатлен и поради, която са определени точно тези устройства. " Има опция незабавно да се включи на високоговорител, тъй че детето да се успокои, да чуе гласа на майка си или на татко си, а хората край него да могат да реагират бързо ", заключи той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР