Предложено от правителство практически ще получи подкрепата на всички. Въпросът

...
Предложено от правителство практически ще получи подкрепата на всички. Въпросът
Коментари Харесай

Социолог: Важно е да има правителство, защото трябва да се взимат важни решения

 " Предложено от държавно управление на практика ще получи поддръжката на всички. Въпросът е дали ще предложи такова държавно управление ", заяви социологът Юлий Павлов в студиото на " България заран ".

Той посочи, че всички партии на митинга задоволително ясно са декларирали, че няма да вършат обединения с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. 

" България неведнъж е била ръководена от държавни управления от малцинствата. С ГЕРБ се е случвало доста постоянно, в този момент най-вероятно ще се случи с " ИТН ". С 92-ма депутати не може да съставиш държавно управление ", сподели още Павлов.  

Журналистът Валентин Кардамски смята, че решението на Борисов да не се кандидатира за премиерския пост и да се откаже от депутатското място е остроумен ход от негова страна. Може да каже: Аз се дръпнах, направих крачка обратно. А вие?, означи той пред 

" Очевидно единствено ще може да направи държавно управление, тъй като ГЕРБ и Българска социалистическа партия са нежелани за съдружен сътрудник. Борисов ясно би трябвало да си даде сметка, че Даниел Митов не може да реши главния проблем - в България има голямо напрежение поради неравенството и неналичието на правдивост ", съобщи Кардамски. 

" Най-важното сега е проектът за развиване на България. 60 милиарда би трябвало да влязат в страната. На 30 април пада мандалото в Брюксел. Готови ли сме с този проект? Томислав Дончев би трябвало да каже какво е положението на този проект. Тези 60 милиарда са ориста и бъдещето на България. До края на годината няма да забележим и 1 евро в тази обстановка. Политиките ще се въртят към тези пари ", настоя журналистът.

" Важно е да има държавно управление, значими решения би трябвало да се взимат. Приоритетно би трябвало да се стартира със здравната политика. Мерките като ластик се отпускат и се дърпат, това не е поредно държание. След това би трябвало да се мине към проекта за развиване ", счита Юлий Павлов. 

Той не чака Борисов да се кандидатира за президент, а по думите му възможностите на водача на ГЕРБ против президента Румен Радев не са огромни. Едва ли би тръгнал в съревнование, в което би бил предупреден втори.

" Очевидно е, че Румен Радев ще бъде едната кандидатура за президентските избори. В събота Нинова ще го поддържа ", съобщи Кардамски пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров. 

" Ако в действителност дотацията стане 1 лев, бизнесът ще ръководи страната под формата на партиите. Ще се купуват партии и ще влизат. Мажоритарните фигури може да вкарат в Народното събрание несъстоятелни фигури ", счита журналистът.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР