Предложенията на ЕК за намаляване на потреблението на газ от

...
Предложенията на ЕК за намаляване на потреблението на газ от
Коментари Харесай

Петър Витанов: Липсва българската позиция за ситуацията с газа

Предложенията на Европейска комисия за понижаване на потреблението на газ от целесъобразни и доброволни биха могли да станат наложителни в една изострена обстановка. Това е евентуална опция и предизвикателство, сподели в студиото Българска национална телевизия " Денят стартира " Петър Витанов - евродепутатът от БСП/Прогресивен алианс на социалистите и демократите.

Макар че откакто излезе това предложение от ръководителя на Европейска комисия, много страни показаха своите запаси. Причината е, че ние имаме страни с разнообразни специфики - едни са доста по-зависими от съветския газ, на други стопанските системи като цяло са по-зависими от газа. Би трябвало тези специфики да се регистрират и да не се ползва типов метод, тъй като няма да има нужния резултат. Това към този момент показаха 12 страни, изясни той.

Витанов добави, че липсва българската позиция и ще му е любопитно да разбере каква е. Слушах представителите на газовата асоциация, които споделиха, че това е невероятно, най-малко за България е неизпълнимо. И фактически наподобява по този начин. Не знам коя ще е тази страна, която ще каже на избрани предприятия или браншове, че няма да получават газ и ще би трябвало да спрат производството, акцентира Витанов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР