Предложението за промени в Закона за административното регулиране на икономическите

...
Предложението за промени в Закона за административното регулиране на икономическите
Коментари Харесай

Спорният закон за горивата влиза в пленарна зала

Предложението за промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, придобил известност като законът за горивата, влиза за първо четене в пленарна зала, съобщи БГНЕС.
Превърналият се в противоречив законопроект е заложен като точка първа от дневния ред на съвещанието на Народното събрание в сряда. Инициатор на измененията в Министерски съвет, а те плануват направените през лятото на 2018 година промени да влязат в действие на 1 юли тази година, вместо на 28 януари.
Собствениците на дребни бензиностанции обаче остават в протестна подготвеност и настоявайки за отлагането на закона, не престават да показват мнение, че той ще докара до банкрути и никога няма да успее да се пребори със сивата стопанска система. Те упорстват още да бъдат поканени за присъединяване в работна комисия, която да уточни текстовете.
Според протестиращите законът е лобистки и обслужва ползите на огромните играчи на пазара на горива. Към недоволните се причислиха и разнообразни представители на браншовите организации на миннодобивната промишленост и металургията, както и от строителите. Оплакването на всички е едно – законът е прекомерно рестриктивен.
В рамките на пленарното съвещание депутатите ще дебатират и върху промени в Закона за персоналните данни, предвиждащи разширение на дилемите и пълномощията на Комисията за отбрана на персоналните данни, като единствен контролен орган в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР