Предложението на Венко Сабрутев от ПГ Продължаваме промяната - Демократична

...
Предложението на Венко Сабрутев от ПГ Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Разногласия: Бюджетната комисия не прие отпадането на дерогацията за руския петрол

Предложението на Венко Сабрутев от ПГ " Продължаваме промяната - Демократична България " предвиждаше в 30-дневен период от обнародването на закона в " Държавен вестник " Министерският съвет да предприеме дейности за разбор на рисковете по отношение на предварителната анулация на дерогацията, а на Делян Добрев от ГЕРБ – това да стане в 7-дневен период.

 

Ние показваме воля да прекратим дерогацията, съобщи Делян Добрев, който разяснява предлагането на ГЕРБ. От ПП-ДБ показаха, че по принцип имат позиция в посока отпадане на дерогацията, само че не и без предварителни уверения, че в този период няма да се увеличи цената на бензина за потребителите и да има проблеми с доставките за българския пазар заради механически аргументи.

 

Двете оферти провокираха полемика сред членовете на комисията за изгодите и вредите за стопанската система ни, цените на горивата у нас, геополитическата ориентировка на страната в подтекста на войната в Украйна, възможния екологичен риск и за това по кое време да се приключи дерогацията и какъв брой квалифицирано това да стане.

 

Министърът на финансите Асен Василев посочи, че това е сериозен въпрос предвид на работата на рафинерията в Бургас и положението на инсталациите ѝ, опциите да се доставя нефт поради положението на протока Босфор и риска в Черно море, както и поради нуждата да се проучват икономическите и данъчните резултати.

 

Дерогацията влезе в действие на 5 декември предходната година по време на служебния кабинет и ще изтече на 31 декември следващата година, подсети министърът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР