Предложението на управляващите е минималната пенсия да се вдигне до

...
Предложението на управляващите е минималната пенсия да се вдигне до
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Минималната пенсия ще се вдигне с левче на ден, а нашето предложение е за 5,15 лв.

Предложението на ръководещите е минималната пенсия да се вдигне до 467 лева Това е увеличени от 37 лева, в случай че не се прибавя бонусът от 60 лева Това значи повдигането с 1,19 лева на минималната пенсия дневно.

Това, което предлагаме ние е минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст да стане 481,80 лева, като в тази сума влиза и добавката от 60 лева Това значи пет пъти по-голямо нарастване - 5,15 лева дневно.

Всички, могат да преценяват дали става дума за наддаване, или търсене на по-справедливо решение. Това изясни някогашният обществен министър и народен представител от Движение за права и свободи Хасан Адемов на гласуването на актуализацията на бюджета на държавното публично обезпечаване.

През 2009 година дефицитът в ДОО беше 1,523 милиарда лева, в този момент е 8,329 милиарда лева - близо осем пъти по-висок. Средната пенсия обаче е повишена единствено 2 пъти за този интервал - от 288 на 573 лева, сподели още Адемов.

Ще подкрепим нарастването на пенсиите, тъй като пенсионерите са част от уязвимите групи и при тези рецесии няма по какъв начин да пристъпим към такива ограничения. Друг е въпросът за методологията - ние ще създадем наши оферти, сподели Адемов.

Това, което оферирате е повишаване на минималната пенсия с 30%. Това още веднъж е изпреварващо по отношение на останалите. Правите същата неточност, каквато и предните ръководещи. Техните решения доведоха до това - половината от пенсионерите да са на минималната пенсия, опонира шефът на обществената комисия и народен представител от Политическа партия Искрен Арабаджиев. Той изясни, че с измененията от 1 октомври 200 хиляди пенсионери ще минат минималната пенсия и ще стигнат междинните суми.

С продължаването на добавките до края на годината трансферирате казуса на идващите ръководещи. Кой ще вземе политическото решение добавките да отпаднат на 31 декември, а размерът на пенсиите да падне? Вашето предложение вкарва два типа добавки от 60 лева и за хората под линията на беднотия - 120 лева По този метод дискриминирате хората, сподели още Арабаджиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР