Предложението на САЩ за възобновяване на диалога за контрола на

...
Предложението на САЩ за възобновяване на диалога за контрола на
Коментари Харесай

Русия отхвърли дипломатическите разговори със САЩ за контрола върху ядрените оръжия

Предложението на Съединени американски щати за обновяване на разговора за контрола на нуклеарните оръжия беше отхвърлено от първия посланик на Русия, съобщи Асошиейтед прес. Този разговор не е вероятен, до момента в който Вашингтон предлага военна поддръжка на Украйна.

По време на годишна конференция Сергей Лавров най-нагло упрекна Запада, че подхранва световните опасности за сигурността, като предизвиква Украйна да усили ударите на съветска територия. И още веднъж предизвести, че Москва ще реализира задачите си в спора, без значение от поддръжката на Запада за Киев, демонстрирайки цялостно неглижиране на съветската експанзия в Украйна, избиването на почтени жертви и опустошаването на една суверенна страна.

Руският външен министър акцентира, че с цел да се възобнови разговора за контрола на нуклеарните оръжия, Вашингтон първо би трябвало да преразгледа сегашната си политика по отношение на Русия, която явно режимът в Кремъл не възприема като естествена. Според него стремежът на Съединени американски щати за обновяване на нуклеарните договаряния е бил подбуден от желанието да се възобновят инспекциите на обектите на съветските нуклеарни оръжия, написа News.bg.

На фона на хибридна война, водена от Вашингтон против Русия, ние не виждаме никаква основа освен за каквито и да е спомагателни взаимни ограничения в региона на контрола над въоръженията и намаляването на стратегическите опасности, само че и за каквото и да е разискване на въпросите за стратегическата непоклатимост с Съединени американски щати, разясни Лавров.

" Ние твърдо свързваме такава опция с цялостния отвод на Запада от своя злоумишлен курс, ориентиран към подкопаване на сигурността и ползите на Русия ", добави той.

Нещо повече - съветският външен министър упрекна Запада, че блокира всевъзможни договаряния за преустановяване на спора в Украйна и подбудителство към усилване на офанзивите против Русия.

Трансферът на оръжия демонстрира, че Западът не желае никакво градивно решение. Западът упорства за ескалация на украинската рецесия и това поражда нови стратегически опасности, сподели още Лавров, пропускайки напълно умишлено ролята на Русия за задълбочаване на спора и отвращение да съблюдава и зачита интернационалните правни правила в контеста на водената от Русия война.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР