Предложението на САЩ и американския отбранителен концерн Lockheed Martin за

...
Предложението на САЩ и американския отбранителен концерн Lockheed Martin за
Коментари Харесай

F-16 предпочитан, но изборът не е сигурен

Предложението на Съединени американски щати и американския защитителен тръст Lockheed Martin за последната трансформация на F-16 е препоръчваната оферта от комисията.

Нито една от офертите на Италия, Съединени американски щати и Швеция обаче не съдържа задоволително информация, по тази причина междуведомствената комисия по оценка на офертите не завършва работата си с дефинитивно решение.

На брифинга в Министерство на защитата с отрасловия министър Красимир Каракачанов, министърът на стопанската система Емил Караниколов и заместител военния министър Атанас Запрянов стана ясно, че офертите на Италия и Швеция не съдържат в себе си пакет въоръжаване на самолетите. Следователно с цел да се подписа контракт с Италия или Швеция, стрната ни би трябвало авансово да подписа контракти с трети страни за изчезналите в пакетите въоръжение и съоръжение.

Това се показва в Доклада за избор на нов многоцелеви изтребител за Военновъздушните сили, в който са поместени резултатите от работата на междуведомствената експертна комисия и политико-военната група за избор на самолетите. Докладът беше импортиран в Министерски съвет от двамата министри и не е поверителен.
В отчета се съдържа резюме на оценките и анализите на офертите, препоръчани от Италия, Съединени американски щати и Швеция.

В отчета се предлага смяна на методиката за избор на изтребители. Докладът влиза в Министерски съвет и след приемане, следва да бъде импортиран в Народното събрание за разискване.

В изводите на отчета се предлага министър председателят Бойко Борисов да сътвори организация и да се пристъпи към правене на план за интернационален контракт за въоръжаване с нови изтребители. При правенето на проектодоговора се предлага да вземат участие министрите на защитата, стопанската система, външните работи и финансите.

Проверката на комисията е установила, че предложенията на Съединени американски щати за F-18 не дават отговор на изискваната конструкция. Информацията в предлагането на Съединени американски щати също по този начин не била задоволителна, тъй че да се направи разбор и оценка на офертата.

Независимо от напъните, които поставиха политико-военната група и на взаимната работна група, и диалозите и преписките, в това число извършените на 14 декември в Министерството на защитата срещи, огромна част от изчезналите данни не разреши да съберем напълно нужната информация за избор на изтребители, уточни Запрянов.

Стана ясно и че и при трите предложения нужната инфраструктура остава ангажимент на България. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР