Предложението на МВФ за въвеждане на необлагаем минимум е точно

...
Предложението на МВФ за въвеждане на необлагаем минимум е точно
Коментари Харесай

Пламен Шалъфов: Да сме адски внимателни, ако пипаме ставките по ДДС

" Предложението на МВФ за въвеждане на необлагаем най-малко е тъкмо противоположното на десните политики , на които нормално залага тази институция. Съмнявам се да стане действителност, тъй като в съдружното ни съглашение е ясно написано, че не вършим съществени промени в данъчната политика на държавното управление ".

Това сподели пред БНР Пламен Шалъфов, народен представител от " Продължаваме промяната ", член на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

По думите му се води конкуренция сред обособени партии и министри за това кой ще предложи по-добра и по-щедра мярка за облекчение на удара от инфлацията :

" Циркулират в общественото пространство много хрумвания, само че за нито една от тях няма детайлна аргументация. ... Идеята за понижаване на Данък добавена стойност на хляба, плодовете и зеленчуците към момента не е създадена, а се конкурира с останалите. Аз не бих я защитавал сега, тъй като персоналното ми мнение е, че би трябвало да сме пъклен деликатни, когато пипаме ставките по Данък добавена стойност, тъй като би трябвало да сме уверени, че при такива промени поддръжката стига до крайния клиент, а няма да остане някъде по веригата на производител и търговци ".

Според Шалъфов би трябвало да се подкрепят единствено уязвими групи от хора , тъй като средствата за помощи са лимитирани.

Депутатът дефинира като подправена вест изказванието, че до 2025 година няма да бъде увеличавана минималната работна заплата.

Интервюто на Снежана Иванова с Пламен Шалъфов в предаването " 12+3 "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР