Предложението на БСП още от 2014 г. беше за смесено

...
Предложението на БСП още от 2014 г. беше за смесено
Коментари Харесай

Иван Ченчев, БСП: Подкрепа за хората и компенсации за икономиката

" Предложението на Българска социалистическа партия още от 2014 година беше за смесено гласоподаване. По никакъв метод не отстраняваме машините, а предлагаме право на избор. Нашият законопроект няма по какъв начин да бъде отдръпнат и би трябвало да бъде гледан в зала. След преброяването на популацията би трябвало да забележим и каква ще бъде новата мандатност. ГЕРБ да си помислят за регион " Чужбина “ и да изтеглят предлагането, в случай че желаят. Ние имаме подозрения. Истерията на другите партии е съмнителна за нас, тъй като не мога да схвана кои са тези псевдо демократи, които желаят да лишават права. Нека хората гласоподават по този начин, както желаят. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията по просвета и медии Иван Ченчев за Българска национална телевизия.

По думите му досега постоянно е имало проблем с броенето, само че с настоящите оферти се подхващат ограничения против това. " Когато се минимизират или отстранят опциите за операция при вота с хартия и премахването на тъмната стаичка, с цел да няма снимане с телефон, ще има един доста невисок заслон както при машините, както и видеонаблюдение. Статистиката е, че хората са разграничени и 48% от тях желаят да гласоподават на хартия. Ако отидат 200-300 хиляди повече до урните, това ще увеличи доверието и легитимността. Правим услуга на хората, имаме вяра на нашите представители в комисиите и желаеме почтени избори. Държавата е поверила механизма и сигурността на изборите на частна компания. За нас е необичайно това сграбчване в ултиматуми. Трябва да приказваме за политики и по какъв начин да минем през рецесиите, а не да се слагат ултиматуми за метода на гласоподаване “, добави Ченчев и даде за образец Германия, където са декларирали, че нямат доверие на машините и към този момент са ги премахнали.

" Неограниченият брой секции в чужбина и това да се отварят такива с 40 заявки докара до основаването на секции в квартални магазинчета, в които нямаше представител на страната. И там гласуването отново е на хартия. Ние нашите оферти сме ги говорили още в предишния парламент и тогава Кирил Петков даваше оферти по този Изборен кодекс – и в този момент внезапно нервност. Защо тогава нямаше нервност? Как има доверие, че на неограничения брой секции в чужбина на доста от местата в Турция секциите са до 299, с цел да се гласоподава с хартия. Партиите, които гласоподаваха за изпращане на оръжия на какво са статукво и каква коалиция са? От една страна са демократи за оръжието, а въпреки това лимитират правата на гласоподавателя “, заключи Ченчев за измененията в ИК и акцентира, че за някои партии очевидно е приоритет изпращането на оръжия.

Според него би трябвало всички партии да си дадат сметка за идното, а Българска социалистическа партия като виновна партия ще постави приоритет върху хората, идващата зима и обезщетенията за бизнеса. " Ако самолетите костват 6 милиарда – стопираме едните и спестяваме 4 милиарда, а обезщетенията за хората и бизнеса костват 3 милиарда “, безапелационен е социалистът.

" Вече сме споделили, че с мандат на ГЕРБ, " Възраждане “ и Движение за права и свободи няма да преговаряме. Очакваме връчване на трети мандат, президента към този момент го прави два пъти. Ще се подготвим и ще подходим отговорно. За вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия най-важно е отстраняването на водача, а не говоренето по съответни политики. Сега като обикаляме областите си приказваме със структурите и се оказва, че те нямат забележки по политиките, а действително вътрешната съпротива има за цел главата на Нинова “, сподели в умозаключение Иван Ченчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР