Предложението мина на първо четене в парламента Парламентът прие на първо

...
Предложението мина на първо четене в парламента
Парламентът прие на първо
Коментари Харесай

ВМРО спира вандализма в гробищните паркове


Предложението мина на първо четене в Народното събрание

Парламентът одобри на първо четене през днешния ден предлагането на Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация и група народни представители от Обединени патриоти за смяна в Закона за устройството на територията. В член 62 се прибавя нова алинея 12, която вменява на общинските препоръки да одобряват разпоредба за вътрешния ред в гробищните паркове.

Така с издадената наредбата общините въз основата на закона ще могат да дефинират и условията към траурните организации, както и изискванията, при които могат да слагат паметни плочи. С измененията се чака да се поддържа ред в гробищните паркове, както и да се пресекат злоупотреби и нарушавания с погребално-обредната активност. Сред претекстовете се показва, че ще се увеличи квалификацията на работещите в погребалната сфера, както и ще се понижат кражбите и вандализма.

За страдание неприятните практики, които с годините се постановиха точно в тази сфера, тормозят околните на умрелите и постоянно оскверняват гробовете за рекет при слагането на надгробни монументи. Тази процедура е дълго дискутирана пред годините, добре позната е на всички, само че до този миг нямаше воля нито от общините, нито от законодателния орган на страната – Народното събрание, да бъде прекъсната. С предлагането на Вътрешна македонска революционна организация действително в ръцете на общинските препоръки по места се дават пълномощия да наложат ред и правила и да сложат завършек на безчинствата на маргиналните маси, които са приели последния дом на покойниците като поле за непристойни действия за облага.
Юлиан Ангелов съобщи, че по този начин ще се приключи поругаването на паметта на умрелите и рекета над опечалените.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР