Предложението да могат да се разследват главният прокурор и шефовете

...
Предложението да могат да се разследват главният прокурор и шефовете
Коментари Харесай

ГЕРБ, ОП и ДПС подкрепят идеята тримата големи в съдебната власт да могат да бъдат разследвани

Предложението да могат да се проверяват основният прокурор и шефовете на Върховен административен съд и Върховен касационен съд е навременно деяние на новия министър на правораздаването. Това съобщи в коридорите на Народното събрание националният представител от ПГ на „ Обединени патриоти “ Христиан Митев по отношение на концепцията на министъра на правораздаването Данаил Кирилов да може да се проверяват тримата огромни в правосъдната система, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ По принцип поддържам една такава концепция. Не забравяйте, че тя е част от рекомендациите за съдействие и оценка на Европейска комисия. На база на срещи с нейни представители с Правна комисия ние знаем за това условие. Смятам, че това е навременно деяние на новия министър на правораздаването.

Във връзка с отхвърлянето на предлагането от страна на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов Митев уточни, че всеки има право на мнение, само че той не споделя неговото.

Анна Александрова от ГЕРБ разгласи, че застава зад предлагането на правосъдния министър, допълвайки, че тематиката би трябвало да бъде необятно дискутирана, да бъдат събрани мненията на специалисти от правосъдната система, както и на сътрудниците й в Народното събрание и едвам тогава предлагането да бъде гласувано.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи разгласи, че от парламентарната група на партията също смятат, че въпросът би трябвало да бъде дискутиран и обсъждан и че кардинално поддържат концепцията на министър Данаил Кирилов за тримата огромни в правораздаването, само че наложително би трябвало да има гаранции, че няма да има политически разправии и политизиране на тематиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР