Предложение за осигуряване на устойчивост на проект Паркоустрояване, благоустрояване и

...
Предложение за осигуряване на устойчивост на проект Паркоустрояване, благоустрояване и
Коментари Харесай

43 точки в дневния ред на общинската сесия на 28 ноември в Стара Загора

Предложение за обезпечаване на резистентност на план „ Паркоустрояване, благоустрояване и възстановяване на физическата среда на „ Станционна градина “ в Стара Загора “, ще гласоподават на последното си за ноември съвещание общинските съветници в Града на липите. Проектът е по съглашение сред общината и управителния орган на Оперативна стратегия (ОП) „ Региони в напредък “ 2014-2020 . Стойността на плановото предложение е 4 милиона лв. и е със 100% безплатна финансова помощ . С него ще се сътвори устойчива, естетична и безвредна градска витална среда.
„ На първо четене ще гласуваме приемане на Наредба за организацията и активността на клубовете на пенсионера на територията на община Стара Загора. До този миг всеки клуб имаше собствен устав, задачата е да бъде основан общ, който ще улеснява управлението и членовете на клубовете ”, обясни пред публицисти Мария Динева, ръководител на локалния парламент и посочи, че настоящите пенсионерски клубове в общината са 52.
43 оферти ще прегледат на 28 ноември старейшините на Стара Загора, измежду които отвод за закупуването от община Стара Загора на три частни парцела наоколо до колодрума в региона на жп гарата. Ще се дефинира броят, местонахождението и сигнализирането на таксиметровите стоянки. Съветниците ще дефинират свои представители в Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) и в държавните горски стопанства в Чирпан и Стара Загора. Ще изберат и представители за комисията по член 6 от Правилника за финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция и за комисията по член 11, алинея 1 от Наредбата за реда и изискванията за ръководство и предписание с общински жилищни парцели.
В дневния ред на сесията от кмета Живко Тодоров е импортирано предложение за одобрение на смяна в числеността на кметовете на кметства и кметските наместници в структурата на администрацията. Заради смяната в изборния кодекс през 2016 и повдигането на прага за избор на кмет на кметство от 100 на 350 души население, на вота през октомври 20 села в общината не избираха кмет на обитаемото си място. Тако кметовете на кметства в този момент ще са 17 вместо 37, а кметските наместници, които се назначават от кмета на общината скачат от 14 на 34 . Програмата в структурата влиза в действие със задна дата - 28 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР