Предложение за женитба бе голямата изненада на провелото се през

...
Предложение за женитба бе голямата изненада на провелото се през
Коментари Харесай

Влюбени се сгодиха на Кукерския фестивал във Варвара

Предложение за сватба бе огромната изненада на провелото се през почивните дни четвърто издание на Кукурския фестивал в пазарджишкото село Варвара, проведен от локалното читалище “Пробуда “ и кметството. Изненадващо за всички 29-годишният Александър Николов помоли от сцената пред хиляди очевидци дамата на сърцето си Дарина Кирилова да стане негова брачна половинка. А тя одобри с наслада под стихия от овации.

29-годишният Александър и 21-годишната му избраница имат забавна история. И двамата са зодия Лъв, родени надлежно на 16 и 11 август. Израснали са дружно в ямболското село Чарган. После обаче фамилията на Дарина се мести в Ямбол, а пътят на дребните другари се разделя за към 15 години. Срещат се още веднъж на забавна дата - 10.10.2022 година. Влюбват се от пръв взор и от този момент са неразделни.

Романтичното им осъществяване на сцената ги трансформира в талисмани на Кукерския фестивал. Организаторите са реагирали стремително и са съумели да им приготвят грамота и специфичен плакет - знак на любовта им. Кметът Димитър Деянов пък е обезпечил парична премия. Бъдещото семейство има поканата да взе участие във всеки идващ кукерски фестивал с благопожелание отсега нататък да водят и своите дребни кукерчета на празника.

Четвъртото издание на фестивала притегли близо 1000 участници и многохилядна аудитория. Той няма конкурсен темперамент, само че награди се връчват на най-малките и най-възрастните кукери. Най-малките този път бяха четири дечица на по годинка и няколко месеца, а най-възрастните - на 81 и достолепните 90 години. Освен оценки те получиха и пожелания да столетят, танцувайки всяка година с маскарадните костюми.

Призът за най-атрактивно показване пък бе връчен на младата двойка, сгодила се на сцената и направила празника покъртителен и паметен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР