Предлагат държавата да осигури евтини жилища за младите. Това е

...
Предлагат държавата да осигури евтини жилища за младите. Това е
Коментари Харесай

ЕК с предложение: България да осигури евтини жилища за младите

Предлагат страната да обезпечи евтини жилища за младите. Това е една от ограниченията за решение на демографския проблем, посочена от Европейската комисия.

Според шефа на Програми и планове към АИКБ и някогашен зам.-министър на труда Росица Стелиянова, това е част от пакет от ограничения, ориентирани към родители и младежи.

" Целта е да се обезпечат жилища на младежи, само че не в отдалечени райони. Напротив, в по-големите градове, където младите могат да намерят работа. В момента в България има ограничения за младите, които не са добре разгърнати. Една от тях е при пренасяне от едно място в друго да се дават 300-400 лв. месечно за възнаграждение на наем, такси за детска градина и интернет. Също и към 600 лева да преместване на покъщнината. За да има устойчива претовареност, би трябвало да има таван на наемите и на кредитирането за младежи ", сподели тя пред.

По думите ѝ е допустимо вложителите в огромните градове да отделят жилища, които да се продават на млади фамилии на преференциални цени, против данъчни облекчения. 

Вижте повече във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР