Предлагаме ви три рецепти за печени меса с плодове, като

...
Предлагаме ви три рецепти за печени меса с плодове, като
Коментари Харесай

Идеи за печени меса с плодове

Предлагаме ви три предписания за печени меса с плодове, като едната от тях е за шишчета, които се подготвят на скара. Ето какво ви е належащо за първата рецепта:

Печени свинско със сини сливи

Необходими артикули: 600 г свинско бонфиле, 400 г сини сливи, 100 г кашкавал, 2 ч.ч. бяло изсъхнало вино, черен пипер, сол, хрян, горчица.

Начин на подготвяне: Купете две филета по към 300 г и направете прорез по дължина на филетата. След това накиснете сините сливи и откакто набъбнат, извадете деликатно костилките. В формираните отвори, сложете настърган кашкавал.

 Месо със Сливи

Месото овкусете с солта, черния пипер, горчицата и малко хрян. Сливите наредете в отвора, който извършите във филетата, след което „ затворете “ благодарение на клечки за зъби.

Сложете в тавичка, налейте виното и малко топла вода. Наредете в тавата останалите сливи и сложете във фурна да се пече. От време на време отваряйте фурната и обливайте месата със соса от тавата.

Другото ни предложение е за телешко месо с дюли. Комбинацията е малко особена, а и усетът на гозбата не е обичаен, само че сигурно ще ви хареса.

 Телешко с Дюли

За да си я приготвите, ще ви трябват 1 кг телешко месо, което нарязвате на хапки и оставяте да се задуши в лой и малко вода. След като течността се изпари, прибавете 1 с.л. доматено пюре и ½ ч.ч. топла вода – оставете месото да покъкри на котлона.

Нарязвате три дюли, които авансово сте изчистили от семките, на дребни части и ги овалвате в брашно. Запържвате ги в малко олио, след което ги изваждате и ги слагате в подобаваща тенджера, дружно с телешките хапки и една глава лук нарязана на ситно. Може да добавите чаша топла вода – печете в умерена фурна, до момента в който омекне месото.

В случай, че дойдат непредвидени посетители, постоянно можете да решите казуса с вечерята, като извършите шишчета от свинско месо и ананас. Необходимо ви е бонфиле, сланина от гърдите, наденички – всичко нарязвате на хапки.

Ананасът също се нарязва на хапки – в случай че е от консерва, оставете да се отцеди. Нареждате на шишчето парче месо, парче ананас, като по средата на шишчето набождате един дафинов лист и продължавате с подредбата.

Намазвате шишчето с лой и печете на скара. След като са подготвени, поръсете със сол, черен и червен пипер и малко индийско орехче.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР