Предлагаме ви десерт, който пести време, но не и вкус.

...
Предлагаме ви десерт, който пести време, но не и вкус.
Коментари Харесай

Топящо се в устата тирамису, готово за 5 минути

Предлагаме ви десерт, който пести време, само че не и усет. Това е най-ароматното и нежно тирамису, което можете да похапвате всеки ден, без да ви омръзне. Истинска приказност от усети, галеща небцето и даряваща с приятност всичките ви сетива. Този десерт е заслужен даже за най-изискваните заведения за хранене по света. Приготвянето му обаче трае тъкмо 5 минути.

Всяка една работеща майка е щастлива да прибави в готварския си бележник рецепта като днешната. Благодарение на това тирамису домакините могат да впечатлят гостите си, без да е належащо да прекарат цялостен един ден в кухнята. Сигурни сме, че ще останете безпределно сюрпризирани, щастливи и удовлетворени от крайния резултат. Да не приказваме, че оценките, които ще получите, ще надвишават даже най-смелите ви упования.
Тирамису, в което ще се влюбите
Продуктите, които да си набавите:
• Бишкоти – 400 грама
• Захар – 120 грама
• 6 яйца
• Маскарпоне – 500 грама
 Вкусно тирамису от палачинки Вкусно тирамису от палачинки
Днес ще ви предложим рецепта за вкусно тирамису от палачинки. Това са продуктите, които са ви нужни: 4 яйца 150 гр брашно 150...
• Сладка заквасена сметана – 200 мл
• Еспресо – 250 мл
• Настърган шоколад
• Какао за поръсване
Начин на подготвяне:
 Класическа рецепта за тирамису, в която ще се влюбите Класическа рецепта за тирамису, в която ще се влюбите
Тирамису е типичен италиански любимец в десертите, като неустоимата композиция от бишкоти, маскарпоне и кафе, се харесва по целия свят...
Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се разрушават с 60 грама захар и по-късно се прибавя маскарпонето. Белтъците се смесват с останалото количество захар и по-късно се смесват двата типа примес, тъй че да се получи сметана.

Съдът, който ще употребявате за подготвяне на тирамису, се покрива с част от получената сметана. Отгоре се подреждат бишкотите, които преди този момент потапяте в кафе. Поръсвате с настърган шоколад и продължавате с втория етаж от тирамисуто.
Накрая поръсвате щедро с какао и оставате в ледник за няколко часа, до момента в който стегне.
Сигурни сме, че този десерт ще се хареса на всеки вкъщи, в това число и на ценителите на истинските италиански предписания.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР