Предлагам на Министерския съвет да вземе решение във връзка с

...
Предлагам на Министерския съвет да вземе решение във връзка с
Коментари Харесай

Петков чете решение, отрича предателство за Македония

Предлагам на Министерския съвет да вземе решение по отношение на Република Северна Македония, заяви министър председателят Кирил Петков при започване на днешното съвещание на кабинета.

Той изчете предлагането, което през днешния ден ще бъде гласувано в Министерския съвет и заключи: " Да бъде ясно, че всяко едно предложение, което се разграничава от рамковата позиция, да бъде изпращано незабавно в Народно събрание и да не се дава единодушие, до момента в който се разисква там. Ако има негативно решение, автоматизирано да се дава негативен отговор. "

" По този метод заобикаляме всевъзможни спекулации, че това държавно управление ще направи каквото и да било по тематиката Северна Македония и тази тематика би трябвало да бъде решена единствено и напълно от народните представители ", добави той. " С това този спор кой какво може да направи би трябвало да завърши ", приключи министър председателят.  

Решението на държавното управление, което сега разисква кабинетът, се състои от две точки:

- Всяко предложение от страна на Френското председателство на Европейски Съюз, от страна – членка или от Европейска комисия, обвързвано с одобрение на начало на договарянията за участие на РСМ и Албания, направена в границите на подготовката или на съвещание на Комитета на непрекъснатите представители или на съвета Общи въпроси, което се отклонява от рамковата позиция на Министерски съвет от 2019 година, да се изпраща неотложно на Комисията по външна политика в Народното събрание.

- Представителите на Република България в Комитета на непрекъснатите представители и Съвета " Общи въпроси " да не показват единодушие с предложенията по точка 1 до разискването им от Народното събрание, а при отменяне от Народното събрание, да изразят негативна позиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР