Предизвикателство за почитателите на съвременния танц, спектакълът Осем“ на младия

...
Предизвикателство за почитателите на съвременния танц, спектакълът Осем“ на младия
Коментари Харесай

Спектакълът “8” идва във Варна през април

Предизвикателство за феновете на актуалния танц, спектакълът „ Осем “ на младия актьор и хореограф Александра Драгова, идва в морската столица в границите на Европейския музикален фестивал Варна.

Събитието е от 19.00 ч. на 3 април в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Александра, която нашумя у нас и в чужбина след сполучливите си участия в танцови състезания и реалити формати, сервира на публиката един по едно и също време сериозен и провокативен план, който изследва през придвижването на телата понятието “време ”.

12 млади професионални танцьори осъществят авторовия план за освобождение на човешкото схващане от илюзията на времето. Миксът от култури от разнообразни континенти, в които ще открием детайли с европейски, американски и индийски корени, допира феновете с вълнението на универсалния език на общуването посредством музика и танц.

“Съвременният танц за мен е един повсеместен език - споделя Александра Драгова пред Нина Локмаджиева. - Той няма потребност от милиони думи, с цел да опише история, която ни вълнува. Танцът на нашето време може да се употребява за разказването на каквато и да е персонална, политическа или фантастична история, може да оказва помощ за развиването на обществото. ” В своите хореографски решения младата българка е повлияна от въздействието на известни американски школи, разрастващи танцовото изкуство на афроамериканците.

Танцувала е в клипове на мега звезди като Дуа Липа и Рита Ора, явявала се е на интернационалните състезания в Русия и Европа, а в последните години е една от най-активно снимащите дами каскадьори в България.

Целият този театрален опит ѝ дава самочувствието да сътвори впечатляващия театър “Осем ”.

Билети – 20, 25, 30 лева, от уеб страницата и Билетния център на Фестивалния и конгресен център:

Александра Драгова стартира работа като самостоятелен хореограф през 2016 година През идващите години тя развива неповторим персонален метод към хореографията и правенето на танци посредством многочислени планове и съдействия, поставяйки основите на своята самобитна артистична визия.

Носител е на Световната купа по танци в Букурещ, Румъния /2015/- съревнование, в което вземат участие над 18 000 млади танцьори от 38 страни на възраст от 4 до 25 години - в две категории: съвременни/модерни танци и шоу танци/джаз танци. Лауреат е на Голямата премия на Фондация „ Димитър Бербатов ” за достижения в изкуството /2016/ и на Годишните награди на Българската асоциация на хореографите „ Златна муза “ за модерна танцова хореография – млади актьори /2019/.

Стипендиантка е на разнообразни танцови школи и академии в Русия, Съединени американски щати, Италия, Испания, Англия, Сърбия, Северна Македония и други Снима се в клипове на английските поп звезди Рита Ора и Дуа Липа.

Александра Драгова е създала богат методически инструментариум и автентичен педагогичен метод към правенето на танци. Тя постоянно е канена да преподава във водещи съветски, румънски и български танцови учебни заведения и институции, и паралелно с това предлага благоприятни условия за млади танцьори и създатели да се потопят в нейната процедура посредством стажове, семинари и майсторски класове.

Александра Драгова се изявява и като каскадьор. През последните две години тя взе участие допълнително от 10 кино и рекламни плана, в това число WAAD Iblees (MBC Studios, Кайро, Египет); Expendables 4, Memory (с Лиъм Нийсън и Моника Белучи); Паяжина (Lionsgate; Pointgrey Pictures).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР