Предизвикателствата и кризите са много по-силни от различията, които имаме“,

...
Предизвикателствата и кризите са много по-силни от различията, които имаме“,
Коментари Харесай

Атанасов към Нинова: Предизвикателствата и кризите са много по-силни от различията, които имаме

„ Предизвикателствата и рецесиите са доста по-силни от разликите, които имаме “, това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов пред водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Репликата му пристигна по време на изявлението при старта на договарянията за сформиране на нов кабинет в границите на третия мандат, който беше връчен на Левицата.

„ Рискът България да остане в зимните месеци без парламент е огромен и той дава опция единствено за политическа дестабилизация “, добави още той.

Корнелия Нинова изрази подготвеност, че идната седмица ще се проведат втория кръг от диалози, които ще бъдат фокусирани върху структурната и състава на Министерски съвет.

По думите Христо Иванов програмата стъпва на това, което са били заложили при първия мандат.

„ Виждаме знаци, че нарастват възможностите за сформиране на държавно управление “, разгласи той след средщата с Левицата. На въпрос дали ще поркрепят държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия той съобщи, че гледат на него като на механически, а не на политически.

Нинова разяснява, че диалогът е бил „ добър “, нямат съществени разлики, тъй като дружно са писали програмата. Уведомили са ги за предложенията на Има Такъв Народ, които са изпратени и на другите, с които договарят.

Лидерът на Българска социалистическа партия още веднъж съобщи, че се чака първият кръг от договаряния да завърши в края на тази седмица, с цел да може идната да се разиска състав и конструкция на Министерския съвет.

Нинова не пожела да разяснява решението на Конституционен съд, че назначението на шефа на КЕВР е противоконституционно. По думите ѝ в този момент трябвало да се приказва за държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР