Предизборно мълчание и ден за размисъл в Аржентина преди изборите

...
Предизборно мълчание и ден за размисъл в Аржентина преди изборите
Коментари Харесай

В Аржентина избират президент и частично законодателна власт

Предизборно безмълвие и ден за размисъл в Аржентина преди изборите за президент на 22 октомври. Освен това ще се гласоподава за кмет на столицата Буенос Айрес, за законодателни събрания в няколко провинции, за 130 места в Камарата на депутатите и за една трета в Сената.

Петима претенденти се борят за правоприемник на настоящия държавен глава Алберто Фернандес.

Според прогнозите обаче единствено проправителственият перонист Серхио Маса, претендентът на „ Заедно за смяна “ Патриша Булрич и този на либертарианската десница Хавиер Милей имат действителни шансове за победа.

Милей води в изследванията, само че следван компактно от Маса.

 
Този стопански модел води единствено до едно място – до най-големия сиромашки квартал в света. Следователно ние сме изправени пред исторически избор.
Хавиер Милей – претендент за президент от Либертарианската партия

В рамките на 15-20 години можем да стигнем страни като Италия, Франция и Испания. След 20-25 години можем да бъдем като Германия, а след 35 години можем да бъдем като Съединените щати.

На трето място в прогнозите е консерваторката Булрич, която има поддръжката на някогашния държавен глава Маурисио Макри.

Ако нито един претендент не надвиши 45% от гласовете плюс един или 40% с разлика от 10 пункта по отношение на втория, ще се организира втори тур на 19 ноември.

Малко над 40% от 46-те милиона аржентинци живеят в беднотия, сочат данни на националната статистическа организация INDEC. Това значи, че мнозина от тях са склонни да поддържат краен президент. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР