Предизборните кампании на партии и коалиции не могат да се

...
Предизборните кампании на партии и коалиции не могат да се
Коментари Харесай

До 3 млн. лв. ще може да похарчи партия или коалиция за предизборната си кампания


Предизборните акции на партии и обединения не могат да се финансират с повече от 3 милиона лв., а на инициативните  комитети с 200 000 лв.. Централната изборна комисия реши, че предизборната акция ще се финансира със лични средства на партии те, на участващите в обединения те партии и на членовете на инициативните комитети, на записаните претенденти, както и със средства дарени от физически, юридически лица и еднолични търговци по избран ред, заяви БНР. Сметната палата ще надзор ира и ревизира дарения та и докладите след края на акцията.

С решението си ЦИК не разрешава приемането от партии , обединения или инициативни комитети по отношение на предизборните им акции на анонимни дарения под каквато и да е форма, финансиране от юридически лица и еднолични търговци, които имат просрочени обществени отговорности или са регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим.

Кампанията не може да се финансира и от задгранични физически лица, със средства от религиозни институции, от непознати държавни управления, задгранични държавни предприятия, непознати търговски сдружения или задгранични организации с идеална цел.

Забранява се безплатното потребление на обществен административен запас по време на предизборната акция. Това са бюджетни средства, пространства, коли, самолети и други транспортни средства, съоръжение, движими, недвижими движимости, държавна или общинска благосъстоятелност.

В случай че общият размер на дарението от едно физическо лице или юридическо лица или едноличен търговец надвиши една минимална работна заплата, донорът дава декларация за произхода на парите.

Когато дарението или предоставените средства са над 1000 лева, Сметната палата ще ревизира за сходство сред размера на дарението и размер на приходите на донора. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР