Предизборната кампания за местните избори е възможност да се предложат

...
Предизборната кампания за местните избори е възможност да се предложат
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Имаме възможност да привлечем нови инвестиции и да подобрим живота на хората в София

Предизборната акция за локалните избори е опция да се предложат съответни планове за града. Тази акция е значима, тъй като обрисува бъдещото развиване на града ни. Имаме опция да притеглим нови вложения и да подобрим живота на хората. Това съобщи претендентът за кмет на София от Политическа партия ГЕРБ Йорданка Фандъкова в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Не бих желала градът ни да се трансформира в пленник на политически упоритости “, увери тя.

Фандъкова отговори на рецензиите на съперниците си във връзка със закупуването на нови еко рейсове за градския превоз. По думите ѝ публичната поръчка за нови електробуси се прави в този момент, с цел да не загубим 217 милиона лв. безплатни средства. Тя посочи, че цената на рейсовете за София е най-ниската в Европа. „ Аз съм горда и щастлива, че в София към този момент се движат 20 такива. Това е извънредно значима политика, която ще помогне за чистотата на въздуха в града ни, както и за тишината. Когато заставаме пред хората, ние им изискуем достоверни обстоятелства “, съобщи претендентът за кмет на София. „ В края на краищата, когато погледнем инвестицията, се оказва, че те излизат по-евтини, включвайки разноските за обезценка и гориво “, добави тя.

Йорданка Фандъкова разяснява и тематиката с задълженията на София. „ Когато човек се явява и прави обществени изявления би трябвало да е по-добре квалифициран. Оценката на интернационалната рейтингова организация S&P Global Ratings и фактът, че увеличи вероятността за кредитния рейтинг на София от постоянна на позитивна, е оценка за работата на общината. По предписание, сме длъжни да не надвишаваме 15% от личните приходите на общината, ние имаме 7,7%. Заемите ни са единствено за капиталови планове. Тези заеми минават през европейската капиталова банка, те са при строго закрепена рента. Ако един кмет не взима заеми, това значи да обрече града си на недостиг “, акцентира Йорданка Фандъкова.

„ За мен в тази акция е значима срещата ми с хората. Гражданите се срещат с мен и ми дават задания. Важно е да ги чуя “, изясни още претендентът на коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

„ Аз предвиждах по-рано, че в тази акция ще бъде омаловажено свършеното досега. За мен няма изненади в тази акция, не ме тормози и популизмът, тъй като в София живеят високо интелигентни хора, които разпознават фалша. Разчитам на хората, които желаят града им да се развива с бързи темпове “, посочи Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР