Предишното правителство на четворната извърши пробив в националната сигурност. Това

...
Предишното правителство на четворната извърши пробив в националната сигурност. Това
Коментари Харесай

Възраждане към ПП, БСП и ДБ: Закриването на въглищните ТЕЦ-ове е национално предателство!

Предишното държавно управление на четворната извърши пробив в националната сигурност. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Костадин Костадинов, ръководител на партия " Възраждане ".

 

“Нашите съперници тук в Народното събрание поясняват това не като затваряне, а като понижаване на техния потенциал. Дали ще работят, ще работят отвреме-навреме или с понижен потенциал, е едно и също “, сподели Костадинов.

Той изрази опасения, че съществува опция да се нарежат нашите ТЕЦ-ове, както е станало през 2004 година с трети и четвърти блок на АЕЦ " Козлодуй “. Костадинов сподели, че това е изцяло вероятен сюжет, тъй като от Европа могат да наредят това когато и да е.

" Настояваме да се предоговори Плана за възобновяване. Има още време “, уточни Костадинов.

Общите доходи на трите въглищни тецове за тази година са повече като стойност от колкото общата сума по Плана за възобновяване, означи Костадин Костадинов.

 

Ние се съгласихме да нарежем нашите блокове, знаете ли за какво, с цел да може в миналото, когато пристигна на власт българско държавно управление, а не непознати марионетки да ни ръководят, да си пуснем още веднъж блоковете. Това ще бъде и ориста на българските ТЕЦ-ове в случай че продължаваме по този метод. Все още не е късно да се предоговори Планът за възобновяване. Само за 9-те месеца на 2022 година приходите на единствения огромен български Топлоелектрическа централа - Марица Изток 2, са 2,77 милиарда лв.. ТЕЦ-ът, който имаше загуби 1 милиард и се говореше за продажбата му за 1 лев, в случай че по този начин не престават нещата централата ще излезе на облага ", разяснява Костадинов.

 

Той съобщи, че се случвало следното - Европейска комисия взимала едни пари от нас, които след това ще ни върне, само че в по-малка степен и откакто закрием въглищните си централи и мини.

" Това не е национално изменничество, това е най-голямото национално изменничество! ", отсече Костадинов.

Той заяви, че през вчерашния ден с ГЕРБ са говорили по тематиката за редакция на текстовете, свързани със закриването на централите и те са приели техните доводи. Костадинов насочи и покана към останалите партии в Народното събрание и синдикатите на среща през днешния ден в 14 часа в зала " Огледална “ на Народното събрание.

По думите му, зелена договорка и така наречен декарбонизация, могат да си разрешат единствено богатите общества, измежду които, за жал, България не била.

" По отношение на българската енергетика беше осъществено крупно национално изменничество! ", заключи Костадин Костадинов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР