Предишното Народно събрание се намеси грубо в работата на Агенция

...
Предишното Народно събрание се намеси грубо в работата на Агенция
Коментари Харесай

Николай Нанков: ПП трябва да се засрамят и да поемат своята отговорност за състоянието на пътищата у нас

Предишното Народно заседание се намеси жестоко в работата на Агенция " Пътна инфраструктура “. По този метод на едни компании са изплатени 100% от сумите, а на други 50%. Това сподели на брифинг пред публицисти Петя Аврамова, народен представител от ГЕРБ и някогашен районен министър във връзка решението на Конституционния съд за пътните строители. На брифинга участваха и депутатите Николай Нанков и Александър Ненков.

" Предупреждавахме, че това решение е противоконституционно и жестоко се погазва разделянето на управляващите. Няма по какъв начин парламентарна комисия да взима такива решение ", безапелационен е Николай Нанков. Той сподели още, че в тази комисия имало оферти да се изплащат 100% суми по контракти, които към този момент са били изплатени, или по контракти, по които не е осъществено нищо.

" Настимир Ананиев бе внесъл отчет да се изплащат на 100% сумите по възлагания преди да са изпълнени. Добре, че тази нелепост не се одобри. Политическа партия би трябвало да се засрамят и да поемат своята отговорност за положението на пътищата у нас, съобщи Николай Нанков.

" 8 месеца са ни управлявали в смешки и закачки некомпетентни хора. Конституционният съд споделя, че имаме несъвместима с Конституцията интервенция на една институция в работата на друга ", изясни Александър Ненков във връзка решението на някогашния кабинет на Кирил Петков през комисия в 47-ото Народно заседание да се спрат заплащанията по осъществени действия от пътните строители.

" Техният някогашен съдружен сътрудник в лицето на Гроздан Караджов сподели, че задачата на Кирил Петков е била да се държат в шах пътните компании. Разполагам с документи, цялостен безпорядък е с заплащанията ", безапелационен е Нанков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР