Предишният американски президент Доналд Тръмп и фаворит за президентската номинация

...
Предишният американски президент Доналд Тръмп и фаворит за президентската номинация
Коментари Харесай

Тръмп отрича всички обвинения, пледира невинен и за случая за задържане на секретни документи

Предишният американски президент Доналд Тръмп и любимец за президентската номинация на републиканците, пледира почтен по спомагателните обвинявания по случая с непозволеното задържане на поверителни държавни документи. Документите Тръмп задържал, откакто напуснал Белия дом.

Федерални прокурори повдигнаха трите спомагателни обвинявания против него предходната седмица. Обвиненията са и против двама от чиновниците на Тръмп и касаят задържане на поверителни документи в имението на Тръмп Мар а Лаго във Палм бийч в щата Флорида. С това обвиняванията против него са общо 40.

Допълнителните обвинявания касая опит за заличаване на фрагменти от охранителни камери, лъжесвидетелстване пред ФБР и нелегално задържане на спомагателен с информация, касаеща националната сигурност.

Тръмп дефинира обвиняванията, които му бяха повдигнати от федерален съд във Вашингтон в четвъртък, като смешни и противозаконни и съобщи, че те единствено оказват помощ на президентската му акция през 2024 г. Това стана по време на предизборна демонстрация в консервативния щат Алабама.
Всеки път, когато издигнат обвиняване, ние се издигаме доста нагоре в социологическите изследвания. Имаме потребност от още едно обвиняване, с цел да приключим тези избори. Още един обвинителен акт и тези избори ще бъдат закрити. Никой няма даже късмет.
Доналд Тръмп, 45-и президент Съединени американски щати

В четвъртък Тръмп се призна за почтен и в опит да анулира резултатите от загубата си на изборите през 2020 година Въпреки че за трети път тази година той става обвинен, казусът е най-сериозният - федералното държавно управление, което в миналото ръководеше, го упреква в демонстративно образуване на скица за блокиране на мирното предаване на властта.
Факт е, че не е почтено и евентуално не е законно това, което вършат. Те желаят да се намесят в моята акция. Те желаят да се намесят в изборите. Често употребена тактичност в страните от третия свят. Именно оттова идва тази тактичност.
Доналд Тръмп, 45-и президент Съединени американски щати

45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж пледира, че е почтен. Става въпрос за спомагателните обвинявания по случая с непозволеното задържане на поверителни държавни документи. Тръмп назова " смешни " и обвиняванията, които му бяха повдигнати от федерален съд във Вашингтон в четвъртък за това, че се е опитал да анулира резултатите от загубата си на изборите през 2020 гПоследното дело е най-сериозното от трите наказателни обвинявания, пред които е изправен Тръмп, до момента в който се стреми към Белия дом. То се концентрира върху двата месеца сред загубата му от демократа Джо Байдън през ноември 2020 година и смъртоносния протест на 6 януари 2021 година в Капитолия на Съединени американски щати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР