Предимно облачно ще се задържи и в следобедните часове, а

...
Предимно облачно ще се задържи и в следобедните часове, а
Коментари Харесай

Облачно до края на деня със слаби валежи

Предимно облачно ще се задържи и в следобедните часове, а на обособени места и едва ще превали. Само в крайните югозападни региони облачността за малко ще намалее. Ще бъде прохладно с сдържан, в югоизточните региони и на морския бряг - краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 7 и 13 градуса.

И през идващото денонощие облачността ще остане забележителна. През нощта, както и в утринните часове, тук-там основно в западните и централните региони от страната, където вятърът краткотрайно ще стихне, ще има условия за понижена видимост.

След обяд изначало в Югозападна България, а до вечерта и в останалата част от страната, облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб, в източните региони сдържан североизточен вятър. Максималните температури - сред 8° и 13°, в София – към 10°.

Облачно време ще доминира и по Черноморието , без основни превалявания. Вятърът ще е сдържан от североизток. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

С тъмно време ще стартира денят и в планините , на обособени места до обяд ще преръми, ще има и мъгли. През втората половина на деня в масивите от Югозападна България, а до вечерта и на изток, облачността ще се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е сдържан.

Предимно облачно ще бъде на следващия ден освен у нас, само че и в по-голямата част от Балканите , а по западното крайбрежие на полуострова ще има и валежи.

Дъжд ще вали и в Южна Италия, тук-там в Испания, както и във Франция. Ще продължат преваляванията в северните елементи на континента, само че най-вече от сняг.

У нас, в четвъртък , ще бъде слънчево и малко по-топло. В петък следва ново захлаждане. Ще има и слаби валежи. Предимно слънчево ще бъде през почивните дни, когато и оптималните температури ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР