Преди всичко обявената частична мобилизация в Русия означава признание за

...
Преди всичко обявената частична мобилизация в Русия означава признание за
Коментари Харесай

Тагарев: Мобилизацията е признание за провала на Русия в Украйна - Политика

Преди всичко оповестената частична готовност в Русия значи самопризнание за неуспеха на започнатата специфична военна интервенция в Украйна. Путин към този момент търпи съществени загуби на бойното поле и съветските сили са принудени да отстъпват под украинския напън.

Това съобщи пред БНР военният специалист и някогашен министър на защитата проф. Тодор Тагарев във връзка на част от територията на Русия. Тагарев уточни, че е забавна промяната на разказа на съветския президент от момента, в който съобщи, че ще смъква нацисткия режим в Киев, до днешната му теза, че би трябвало да се запази суверенитетът и териториалната целокупност на Русия.

" Тук е значимо да се каже че никой не нарушава териториалната цяло, Русия не е застрашена. Въпросът е кое той смята, че е териториална целокупност на Русия. Вероятно той включва тук Крим, можем да бъдем уверени, и предизвестените резултати от подправените референдуми, готвени за идната седмица ", сподели някогашният боен министър.

Вчера сепаратистките администрации в. Според Тагарев Путин е в невъзможност, тъй като Русия губи елементи от окупираните територии всеки ден, а единственият резултат за тези 7 месеца беше цялостната окупация на Луганск. " Но украинските ВСУ съумяха да възстановят контрола върху някои елементи на Луганска област. Той държи Донецка област на половина, Запорожието още по-малко, Херсонска също там някъде. Какъв референдум ще вършат, защо? ", попита той.

По думите му анализите, които предвещават процеси на разпад в Русия, се употребяват от съветското управление за пояснения като опасност от Запада, каквато в действителност му няма. Относно следващия намек за изпозлване на нуклеарни оръжия в днешното послание на съветския президент, Тагарев подсети, че не би трябвало да се не помни, че Русия от първия ден на войната акцентира опцията си да употребява нуклеарно оръжие:

" Именно по тази причина, и в цялостно сходство с доктрина на възспирането, Байдън прикани Путин да не употребява нуклеарни оръжия за всеобщо поразяване, тъй като " другояче ще има последици ". Това е предизвестие при положение, че Русия употребява нуклеарно оръжие. Никой няма желание да употребява такова против Русия, в случай че тя не предприеме сходен ход. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР