Преди всеки пленум на БСП има сериозно напрежение, което в

...
Преди всеки пленум на БСП има сериозно напрежение, което в
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Нямам лична битка с Нинова, коалиция с ГЕРБ и ПП е убийствена за БСП

Преди всеки пленум на Българска социалистическа партия има съществено напрежение, което в множеството случаи не е поради самата тематика, а кой пратеник участва, кой отсъства, кой е отхвърлен. И Калоян Паргов , член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и ръководител на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания, е измежду най-обсъжданите имена. SafeNews.bg го предложения няколко дни преди форума да разяснява своите упования за бъдещето на Българска социалистическа партия и присъединяване й на идните парламентарни избори.

Коалициите

„ Борисов и Нинова играеха в една натрупа, в един цирк.  БСП има решение да не се коалира с ГЕРБ, което бе взето преди няколко години. Аз постоянно съм казвал, за тази къса коалиция с Демократична България и Продължаваме Промяната, че те са наш идеологически конкурент във всяко едно отношение. В случая коалиция с ГЕРБ или „ Продължаваме Промяната “ е еднакво на самоубийство „, сподели Паргов пред SafeNews.bg.

Големият въпрос е дали Българска социалистическа партия ще успее да възвърне изгубения си електрорат и каква ще бъде ролята на левицата в идващия парламент. Самият Паргов признава, че това е фундаментален въпрос, който вълнува всички леви хора у нас.

„ Има срамно ниски резултати, изострен и невъобразим спад. Българска социалистическа партия изпусна пулса на обществото. Някои партии, по популиски, завзеха това пространство, което Българска социалистическа партия владееше 10 години, като съпротива на ГЕРБ. Оставихме хората със смесени усеща, да се мисли, че има война с президента Румен Радев, за която се твърди, че няма война, само че в действителност войната не е серпантина. Резултатът от изборите на 4 април 2021 година отрезви управлението на Българска социалистическа партия “, сподели Калоян Паргов.

Според него Българска социалистическа партия не е подвластна от хартиената бюлетина .

„ Михаил Константинов дава обещание най-малко 150 хиляди гласа от горната страна поради хартиена бюлетина. Аз персонално нямам доверие, че електоратът на Българска социалистическа партия е толкоз ниско пригодим към новите действителности, да не може да упражни изборното си право машинно. Все отново пенсиите се взимат през банкомат “, счита той.

Оспорвана борба за лявото

В последните 30 години хората в никакъв случай не гласоподават за нещо, а гласоподават срещу нещо. Изборите през последните две години демонстрират, че огромен брой гласоподаватели се лутат, откъснали са се от обичайните политически партии и търсят нов кей. Има Такъв Народ е подобен образец. От левите гласоподаватели една част се реалокираха в „ Продължаваме Промяната “, „ Възраждане “ и „ Български напредък “, които имаха сходни политически обещания. Разбира се, това са кратковременни планове. За Има Такъв Народ се знае до каква степен стигнаха. „ Български напредък “ са млада партия, Янев бе добър длъжностен министър-председател, само че не се открои с някакви безапелационни позиции. Така че, в лявото следва да забележим доста оспорвана борба. Задават се нови леви планове. Ако някой претендира за твоята половина от гласоподавателите, щом има вакум, ще се заеме. Това се случва и в дясното пространство. И то ще продължи още извесно време. Факт е, че 60% от гласоподавателите у нас не гласоподават. Някой би трябвало да задоволи претенциите на тези гласоподаватели, които не се интересуват от политика, само че тя се интересува от тях “, сподели Паргов.

Той вижда в Политическа партия „ всеядност “ и те нападат лявото пространство, което е разрушено.

„ Костадин Костадинов от „ Възраждане “ също се стреми да обере луфтове от избор, които е плаващ и не е насочен “, счита той.

Конгресът

„ Дневният ред на Конгреса би трябвало да бъде изменен, в случай че управлението желае да ме чуе. Две значими точки  трябва да се слагат – съдружната политика на Българска социалистическа партия пред изборите и съдружна политика след изборите. Да се знае на каква цена ще се вършат, при какви условия и с какъв метод “, безапелационен е „ левият “ политик.

, че е измежду тези 5% от делегатите, които няма да бъдат позволени до залата.

Използвам камерата на SafeNews да заявя, че аз моята партия няма да употребявам. Няма да върша кавги, щом това управление не ме желае, ще си остана партиен човек, мислещ за Българска социалистическа партия “.

В публична своя позиция Българска социалистическа партия съобщи, че единствено едно делегатско място ще остане празно.

„ Това е на Кирил Добрев, моето място също ще остане празно. На 19 февруари тази година изтича наказването ми в Българска социалистическа партия, то бе за една година да не заемам управително място във всички органи, в това число в градската организация на София, където съм бил 10 години “, разкри Паргов.

Според него, в случай че има борбата с Корнелия Нинова, тя е за политики и за държание за това, какво би трябвало да излъчва Българска социалистическа партия.

На персонална основа аз нямам спор, не съм срещу нея. Аз имам борба за спасяването на партията „, безапелационен е Калоян Паргов.

Още за ролята на Българска социалистическа партия в политическото пространство, за какво всички гледат към локалните избори и може ли Българска социалистическа партия да изпадне в изолираност в локалната власт – гледайте цялото изявление на Калоян Паргов пред SafeNews.bg във видеото.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР