Преди време говорихме за начините, по които планетата се влияе

...
Преди време говорихме за начините, по които планетата се влияе
Коментари Харесай

Как Венера и Марс влияят на климата на Земята

Преди време говорихме за методите, по които планетата се въздейства от масата и гравитацията на планетите от Слънчевата система, като разгледахме тяхното взаимодействие през лупата на астрологията.

Малко по-късно обсъдихме и догадките, които учените имат, за световния климат и неговата взаимовръзка с електромагнитните и гравитационни полета на земята.

Дискусията по тематиката продължава, откакто тази седмица в изданията на Националната научна академия на Съединени американски щати бе оповестено изследване, разглеждащо точно по какъв начин планетите от нашата система са оказали въздействие върху протичащото се тук, на Земята.

Учените за първи път съумяват да потвърдят, че най-близката до нас планета - Венера, както и Юпитер - най-голямата планета в Слънчевата система, имат пряк резултат върху придвижването на Земята към Слънцето.

Масата и гравитацията на тези планети дефинират, в известна степен, какъв е световният климат на Земята, като трансформират, въпреки и напълно малко, окръжността, по която планетата обикаля към Слънцето.

Изследването демонстрира, че на към всеки 405 000 години тази окръжност се удължава и разтяга в елипса, което тотално трансформира климата. Възможно е даже тъкмо сходно събитие да е коствало съществуването на динозаврите.

Учените са на мнение, че явлението се е повтаряло доста пъти през последните 215 милиона години, потвърждавайки отчасти теорията за обръщането на полюсите. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР